Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Autorizație pentru minorii care vor să călătorească, după ce România intră în Schengen Air

Chiar dacă România intră în spațiul Schengen aerian s-ar putea să mai existe controale la frontieră în cazul copiilor însoțiți. 

Asociația Aeroporturilor a cerut Ministerului de Interne reanalizarea unei propuneri legislative care ar păstra controalele la graniță pentru minori. 

Dacă va trece această ordonanță de urgență pe care și-o doresc autoritățile asta ar însemna dacă ai un copil și vrei să pleci cu el în vacanță trebuie să te prezinți la aeroport și să obții o autorizație din partea autorităților române, la Poliția de frontieră pentru a putea ieși cu minorul din țară.

Ce propune proiectul legislativ

Propunerea prevede că părinții responsabili legal sau cei care îi însoțesc pe cetățenii români minori trebuie să meargă în anumite spații special amenajate și semnalizate ca atare în incinta aeroporturilor și porturilor (Schengen marin) de unde vor obține o autorizație de călătorie pentru copii.

Acest lucru s-ar putea întâmpla după data de 31 martie, însă Asociația Aeroporturilor din România spune că nu este corect, pentru că nici o altă țară membră a spațiului Schengen nu aplică o astfel de regulă pentru minori.

Rămâne de văzut care va fi până la urmă forma legislativă care va fi aprobată de către Guvern, în cazul în care aceasta va trece și dacă din aprilie, familiile vor avea reguli diferite față de călătorii adulți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE