Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Harry a venit neînsoțit la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce a făcut Meghan Markle în ziua istorică

Prințul Harry a ieșit în evidență, sâmbătă, deoarece a venit neînsoțit la încoronarea tatălui său, Regele Charles al III-lea. Deși a fost invitată oficial, soția sa, Meghan Markle, a ales să rămână în Statele Unite deoarece astăzi e ziua de naștere a Prințului Archie.

Harry, fiul cel mic al Regelui Charles și al regretatei Prințesa Diana, a fost prezent, sâmbătă la ceremonia de încoronare a noului monarh al Regatului Unit, oficiată în abația Westminster din Londra. La evenimentul de mare importanță pentru istoria Marii Britanii au fost invitate capete încoronate, șefi de stat și lideri politici din întreaga lume. Cei mai mulți și-au făcut apariția alături de soții la slujba grandioasă prin care Regele Charles al III-lea a urcat pe tronul Regatului Unit.

Prințul Charles a fost surprins de fotoreporteri în momentul în care intra în Westminster Abbey. A ieșit în evidență, în condițiile în care s-a numărat printre invitații care au venit neînsoțiți la ceremonie.

Absența lui Meghan Markle survine pe fondul tensiunilor dintre Prințul Harry, fratele său, Prințul William, și Regele Charles al III-lea. Fiul cel mare al ducilor de Sussex, prințul Archie, care este al șaselea în linia de succesiune la tron, împlinește vârsta de patru ani, chiar în ziua încoronării.

Din acest motiv, Meghan Markle a decis să nu participe la încoronarea Regelui Charles al III-lea, motivând că vrea să-și ”protejeze liniștea”, după cum a mărturisit biograful ducilor de Sussex.

Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit casa regală a Marii Britanii

În februarie 2021, Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au părăsit definitiv casa regală britanică și au anunțat-o pe Regina Elisabeta a II-a că nu îşi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei, potrivit Palatului Buckingham.

Ducii de Sussex au părăsit cu scandal familia regală pentru a se muta în Statele Unite în 2020. În ultima perioadă, cuplul princiar şi-a înmulţit criticile la adresa familiei regale a Marii Britanii.

După un documentar difuzat de Netflix în decembrie 2022, prinţul Harry, în vârstă de 38 de ani, a publicat la începutul lunii ianuarie un controversat volum de memorii, "Spare", în care a detaliat ruperea relaţiilor cu tatăl lui, regele Charles al III-lea, şi cu fratele lui mai mare, prinţul moştenitor William, notează Agerpres.

Harry şi Meghan au revenit în Marea Britanie doar în rare ocazii după plecarea lor din 2020, mai ales pentru a asista la funeraliile reginei Elisabeta a II-a în septembrie 2022.

Ducele de Sussex s-a deplasat singur la Londra pentru a asista la înmormântarea bunicului său, prinţul Philip, în 2021, în plină pandemie de COVID-19.

De asemenea, Harry a avut o apariţie surpriză în capitala Regatului Unit la sfârşitul lunii martie, cu ocazia unei audieri în cadrul unui proces intentat unui tabloid la Înalta Curte de Justiţie din Londra.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE