Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copiii Prințului William, în centrul atenției la slujba de încoronare a Regelui Charles al III-lea. Inocența, surprinsă într-un moment istoric

Copiii Prințului William și ai Prințesei Catherine nu au lipsit de la încoronarea bunicului lor, Regele Charles al III-lea. Solemnitatea ceremoniei prin care noul monarh urcă pe tronul Regatului Unit a părut la un moment dat copleșitoare pentru cei mici. Prințul Louis a fost fotografiat în timp ce căsca și vorbea cu sora sa, Prințesa Charlotte, iar fratele său mai mare, Prințul George, a fost surprins de fotoreporteri în timp ce scotea limba.

VEZI GALERIA
9 imagini

sursă foto din galerie: Profimedia & AP

Prințul William, fiul cel mare al Regelui Charles, a fost însoțit la impunătoarea ceremonie de la Westminster Abbey din Londra de soția sa, Catherine, ducesa de Cambridge, dar și de cei trei copii ai lor. Prințul George (9 ani), Prințesa Charlotte (8 ani) și Prințul Louis (5 ani) au purtat ținute elegante pentru a respecta rigorile impuse evenimentului de-o importanță majoră pentru istoria Regatului Unit.

În timpul slujbei de încoronare oficiate în Westminster Abbey, moștenitorii Regelui Charles al III-lea au dat dovadă de inocența specifică vârstei. La un moment dat, Prințul Louis a început caște, în timpul ceremonialului și a analizat impunătoarele detalii arhitecturale ale lăcașului de cult.

De asemenea, Prințul Louis a fost surprins în timp ce vorbea cu sora sa, Prințesa Charlotte.

Și fratele lor, Prințul George, nu a ținut cont de camerele de filmat sau de obiectivele fotoreporterilor îndreptate asupra lui și a avut un comportament specific unui copil de nouă ani. A scos limba în văzul tuturor, înaintea începerii ceremoniei de încoronare.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat în cadrul unei ceremonii, la abaţia Westminster din Londra. Încoronarea face parte dintr-un weekend prelungit, bogat de sărbători organizate în cinstea noului monarh, de la petreceri stradale la concerte.

Regele Charles a urcat pe tron după moartea Reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie 2022, devenind astfel cel mai în vârstă nou monarh din istoria Marii Britanii. Din acel moment a fost lansată "Operaţiunea Golden Orb" (Globul de Aur), numele de cod dat planurilor pentru evenimentul încoronării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE