Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meghan Markle nu va fi prezentă la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Dezvăluirile făcute de un apropiat al ducilor de Sussex

Meghan Markle, soția Prințului Harry, nu va participa, sâmbătă, la încoronarea Regelui Charles al III-lea deoarece vrea să-și ”protejeze liniștea”, a declarat biograful ducilor de Sussex. Jurnalistul britanic Omid Scobie a afirmat că atât Meghan Markle, cât și Prințul Harry au primit invitații de la Palatul Buckingham pentru marele eveniment din Regatul Unit, însă ducesa de Sussex a decis să rămână în California pentru a sărbători ziua de naștere a Prințului Archie.

"Este conștientă cât de mult s-ar afla în lumina reflectoarelor dacă ar fi prezentă (la încoronare, n.red)”, a afirmat Omid Scobie, într-un interviu acordat postului ITV, conform publicației Pagesix.

”Este perceput ca un gest făcut dinadins. Doar dacă ar fi venit și ar fi stat pur și simplu lângă soțul ei, comentariile și relatările despre ziua (încoronării) ar fi fost foarte diferite”, a adăugat el.

Autorul volumului “Finding Freedom” a afirmat că mulți dintre membrii familiei regale britanice răsuflă ușurați pentru că Meghan Markle nu participă la festivități din Londra pentru a nu deturna atenția în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea.

De asemenea, Omid Scobie a menționat că ducii de Sussex au așteptat ”mai mult timp” până când au aflat că sunt invitați la încoronarea Regelui Charles al III-lea.

”Din ce am înțeles, ducii de Sussex au așteptat mai mult timp pentru a primi confirmarea dacă sunt bineveniți 100% la acest eveniment”, a mai spus biograful Prințului Harry și a lui Meghan Markle.

În martie, un purtător de cuvânt al ducilor de Sussex a confirmat că Prințul Harry și soția sa au fost invitația la ceremonia de încoronare.

În schimb, Palatul Buckingham a confirmat o lună mai târziu că Prințul Harry va participa la evenimentul istoric, fără soția sa.

Meghan Markle a decis să rămână acasă, în California, alături de cei doi copii - Prințul Archie și Prințesa Lilibet. Unul dintre motive este că Archie împlinește patru ani, sâmbătă, exact în ziua încoronării.

Din acest motiv, Prințul Harry nu va rămâne mult timp în Regatul Unit deoarece vrea să se întoarcă în Statele Unite, după câteva ore de la încheierea ceremoniei de încoronare.

Potrivit CBS News, decizia Prințului Harry de a participa, fără soția sa, la încoronarea tatălui său a alimentat controversele privind relația ducelor de Sussex cu familia regală britanică.

Ceremonia de încoronare va fi primul eveniment la care Prințul Harry apare alături de fratele său William, prințul de Wales, și de Regele Charles al III-lea, de funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, în septembrie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE