Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea mirului de la Ierusalim cu care va fi uns Regele Charles al III-lea la încoronare

La slujba de încoronare din 6 mai, din catedrala Westminster Abbey, Arhiepiscopul de Canterbury va folosi un mir sfințit în Orașul Sfânt, locul unde este înmormântată bunica Regelui Charles. O echipă Euronews a fost la Ierusalim și vă prezintă povestea uleiului care a călătorit 3.800 de kilometri.

Uleiul de măsline care va fi folosit la sfințirea coroanei, și picurat pe fruntea Regelui Charles la slujba de încoronare de la Westminster Abbey a fost pregătit pentru ceremonie chiar de Patriarhul Teofilus al III-lea al Ierusalimului.

Patriarhul Teofilus: ”(Regele) a primit uleiul sfânt pentru Încoronare de la Ierusalim, întregul eveniment a fost difuzat toată ziua de BBC. Iar Jerusalem Post a titrat mare, pe prima pagină, Coroana Britanică este strâns legată de Ierusalim.”

Uleiul a fost transportat la Londra cu un recipient special, din argint.

Patriarhul Teofilus: ”Untdelemnul cu care o sa fie încoronat Regele Charles a fost făcut din maslinele de pe Muntele Măslinilor, locul unde este îngropată bunica lui Charles. Uleiul a fost pregătit apoi la Mormântul Sfânt și îmbunătățit cu arome locale din tara sfanta. Este o legatură puternică, imperiul britanic a ajutat aici la obținerea independenței de sub imperiul turc.”

Bunica regelui este înmormântată în Ierusalim

La baza muntelui măslinilor din Ierusalim se află capela unde este mormântul bunicii Regelui Charles, o oază de liniște și de reculegere, vizitată de curând chiar de către Rege însuși.

Biserica Maria Magdalena din Ierusalim este locul unde este înmormântată bunica Regelui Charles. Deși de-a lungul anilor, membrii familiei regale britanice au evitat să vină aici, Regele Charles a fost recent într-o vizită foarte discretă, să se reculeagă la mormântul bunicii sale. Apoi Arhiepiscopul de Canterbury a sfințit uleiul de măslin pe care îl va folosi la încoronarea Regelui Charles al III-lea, din 6 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE