Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarul Kievului, critici dure la adresa președintelui Zelenski: ”Plăteşte acum pentru greşelile pe care le-a făcut”

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, vine cu replici acide în ceea ce îl privește pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat portalului 20 Minuten din Elveţia, care a fost citat pe larg în Rusia şi Ucraina duminică, potrivit dpa.

"Oamenii se întreabă de ce nu am fost mai bine pregătiţi pentru acest război, de ce Zelenski a negat până în ultimul moment că se va ajunge la asta", a declarat Kliciko în interviul difuzat sâmbătă.

"Erau prea multe informaţii care nu corespundeau realităţii", a declarat fostul campion mondial la box, în vârstă de 52 de ani, reproşându-i preşedintelui ucrainean unele "greşeli".

Kliciko, apel către Zelenski

Acesta face un apel la onestitate cu privire la adevărata situaţie a Ucrainei în urma invaziei ruse. "Zelenski plăteşte acum pentru greşelile pe care le-a făcut", a spus Kliciko.

"Bineînţeles că ne putem minţi euforic oamenii şi partenerii, dar nu poţi face asta la nesfârşit", a afirmat el, situându-se clar de partea comandantului-şef al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi, care a suscitat critici la Kiev în urmă cu o lună când a spus că războiul a ajuns într-un impas.

"A spus adevărul", susţine Kliciko în interviu. "Câteodată oamenii nu vor să audă adevărul, dar până la urma acesta contează", a afirmat primarul Kievului, într-o încercare a explica tensiunile existente în ţară.

Kliciko s-a pronunţat împotriva jocurilor politice în Ucraina. "Nu ar trebui să existe conflicte interne într-o ţară care luptă pentru existenţa sa" şi din acest motiv a refuzat să discute despre proiectele sale politice personale, exprimându-şi în cele din urmă sprijinul pentru Zelenski.

Ucraina se apără împotriva Rusiei de mai bine de 21 de luni. Germania sprijină Kievul cu livrări de arme şi cu asistenţă în pregătirea soldaţilor ucraineni, notează dpa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE