Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina a intrat într-o nouă fază a războiului: Nu am primit toate armele pe care le doream

Războiul cu Rusia se află într-o nouă etapă, iar iarna ar urma să complice luptele, a anunțat președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski spune că toată contraofensiva de vară nu a dat rezultatele scontate din cauza lipsei persistente de arme şi de forţe terestre, potrivit Associated Press.

"Avem o nouă fază a războiului, iar acesta este un fapt", a declarat Zelenski într-un interviu exclusiv acordat joi agenţiei The Associated Press în Harkov, în nord-estul Ucrainei, unde preşedintele a venit într-un tur al zonelor de război, menit să ridice moralul în regiune. "Iarna, în general, este o nouă fază a războiului", adaugă el.

Volodimir Zelenski spune că e mulțumit de rezultatele contraofensivei.

"Uite, nu dăm înapoi, sunt mulţumit. Luptăm cu a doua (cea mai bună) armată din lume, sunt mulţumit", a spus el, referindu-se la armata rusă. Dar a adăugat: "Pierdem oameni, nu sunt mulţumit. Nu am primit toate armele pe care le doream, nu pot fi mulţumit, dar nici nu mă pot plânge prea mult".

Zelenski a mai spus că se teme că războiul dintre Israel şi Hamas ameninţă să eclipseze conflictul din Ucraina, deoarece agendele politice concurente şi resursele limitate pun în pericol fluxul de ajutor militar occidental către Kiev.

Aceste îngrijorări sunt amplificate de tumultul care apare în mod inevitabil în timpul unui an electoral în SUA şi de potenţialele implicaţii ale acestuia pentru ţara sa, care a văzut comunitatea internaţională raliindu-se în mare parte în jurul său după invazia Rusiei din 24 februarie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE