Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Războiul din Ucraina. Rusia își intensifică atacurile cu rachete

Publicat de: Euronews

Conform guvernatorului regiunii Lvov din vest, Maxim Koziţki, patru rachete trase din Marea Neagră au lovit baza armatei ucrainene de la Iavoriv, iar alte două au fost interceptate şi distruse în aer.

Guvernatorul regiunii Jitomir din nord, Vitali Buneciko, a anunţat că asupra infrastructurii militare din apropierea oraşului Jitomir au fost lansate aproape 30 de rachete şi cel puţin un soldat ucrainean a fost ucis.

Tot în nord, în regiunea Cernigov, guvernatorul Viaceslav Ceaus a declarat că orăşelul Desna a fost ţinta unor lovituri "masive" de rachete în cursul dimineţii, provocând distrugeri neprecizate infrastructurii, însă fără a ucide oameni.

Marele stat-major ucrainean a comunicat, tot sâmbătă, că luptătorii din subordinea sa au oprit atacuri ale infanteriei ruse între Volodimirivka şi Pokrovske, pe ruta de aprovizionare dintre Bahmut şi Lisiceansk, oraşul aflat pe celălalt mal al râului Doneţk faţă de Severodoneţk.

Forţele ucrainene au fost nevoite să se retragă zilele trecute din Severodoneţk, după săptămâni de lupte grele de rezistenţă, reamintește.

Ruşii au bombardat cu artileria şi aviaţia atât la Lisiceansk, cât şi la Severodoneţk, lovind uzina chimică Azot, unde sunt blocaţi sute de civili, a afirmat guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai.

Armata ucraineană a anunţat că asupra nord-estului Ucrainei au fost lansate rachete şi din Belarus, stat aliat cu Rusia.

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a scris pe Facebook că a discutat telefonic cu omologul său american, generalul Mark Miley, solicitând arme pentru a ajunge "la egalitate de putere de foc cu inamicul" şi a reuşi astfel să stabilizeze situaţia în regiunea Lugansk, cea mai ameninţată de forţele ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE