Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum a reușit capra Kievului să declanșeze o capcană care a rănit zeci de soldați ruși

Publicat de: Euronews

O capră ucraineană ar fi rănit aproximativ 40 de soldați ruși, după ce ar fi declanșat cu mișcările ei haotice o capcană pe care rușii o instalau în apropierea unui spital din Zaporojie.

Capra, scăpată de la o fermă din apropiere, a apărut tocmai în momentul în care soldații ruși plasau o capcană circulară în jurul mai multor grenade pe care le-au fixat în împrejurimile spitalului ucrainean, informează The Telegraph.

Cel puțin 40 de soldați ruși ar fi fost răniți

Rătăcită prin zonă, cu mișcările ei sprințare, capra ar fi creat o reacție în lanț, care ar fi rănit câteva zeci de soldați.

"În urma mișcărilor haotice ale caprei, mai multe grenade au fost declanșate”, a informat Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina.

"Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți ruși au suferit răni grave", mai arată reprezentanții instituției.

În acest moment, nu se știe ce s-a întâmplat cu capra.

Animalul este cunoscut pe rețelele de socializare drept Capra din Kiev –  cu trimitere la legenda unui pilot erou cunoscut sub numele de Fantoma din Kiev. Acesta a rămas în conștiința publică pentru doborârea a numeroase avioane rusești in timpul invaziei în capitala Ucrainei.

După cucerirea orașelor Herson și Mariupol, Kremlinul și-a intensificat atacurile în Zaporojie.

Aproximativ 60% din regiunea Zaporojie a fost cucerită de ruși, care au atacat regiunea de la începutul invaziei. Dacă ar controla regiunea în integralitate, rușii ar putea înainta către centrul Ucrainei.

Capra nu e singurul animal celebru al Ucrainei

Nu este prima dată când un animal ajunge vedetă a rezistenței ucrainene. Patron, un Jack Russell Terrier, a căutat luna trecută peste 200 de dispozitive explozive amplasate de ruși în regiunea Cernihov din Ucraina.

Câinele, în vârstă de doi ani, este deja veteran în misiunile militarilor ucraineni de a elimina muniția neexplodată din teritoriu.

Ucrainenii spun că sute de materiale explizibile au fost lăsate în urmă de forțele ruse în retragerea acestora din unele regiuni.

Câinii Jack Russel au un simț al mirosului puternic dezvoltat, care contribuie la deminare și eficientizează eforturile umane de căutare a explozibilului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE