Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Oficialii de la Kiev acuză Moscova că nu încetează să comită crime de război

Publicat de: Bogdan Rădulescu

Oficialii de la Kiev acuză Moscova că nu încetează să comită crime de război, după ce au prezentat un videoclip postat pe rețelele de socializare în care apar soldați ruși împușcând doi militari ucraineni care se predau. Potrivit Reuters, videoclipul arată un grup de oameni în uniforme rusești care împușcă doi militari neînarmați în purtând uniforma Forțelor Armate ale Ucrainei. Deepstate, un blog popular ucrainean care a postat videoclipul, a declarat că fragmentul video a fost filmat lângă Stepove, pe linia frontului Avdiivka, în regiunea Donețk.

Rusia neagă că ar fi comis crime de război în timpul războiului său de 21 de luni împotriva Ucrainei. Kievul spune că Rusia încalcă constant regulile războiului. Autoritățile de la Kiev aceaste atrocități reprezintă o altă încălcare a Convențiilor de la Geneva și dovedesc lipsa de respect a rușilor față de dreptul internațional umanitar. În luna martie, într-un videoclip difuzat de militarii ruși, s-a văzut un lunetist ucrainean cum a fost împușcat după ce a strigat sfidător „Glorie Ucrainei”, o expresie care a căpătat o semnificație specială ca salut public comun de la începutul războiului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE