Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Benjamin Netanyahu: ”Nimic nu ne va opri”, Israelul va continua războiul ”până la victorie”

Benjamin Netanyahu susține că armata israeliană nu va opri lupta cu Hamasul până victoria nu va fi obținută. Premierul israelian a reiterat că războiul nu se va opri nici pentru "presiunile internaţionale" pentru o încetare a focului.

"Vom continua până la final. Nu există nicio îndoială. Spun acest lucru şi în lumina marii suferinţe" cauzate de pierderile militare, dar şi "în lumina presiunilor internaţionale", a afirmat Netanyahu în cursul unei vizite la o bază militară în sudul Israelului.

"Nimic nu ne va opri. Vom merge până la capăt, până la victorie, nimic mai puţin", a adăugat el.

La rândul său, liderul Hamas Ismail Haniyeh a calificat drept "iluzie" orice soluţie politică în Fâşia Gaza fără participarea "mişcărilor de rezistenţă" palestiniene.

"Orice aranjament în Gaza sau cu privire la cauza palestiniană fără Hamas sau mişcările de rezistenţă este o iluzie", a declarat Ismadl Haniyeh, cu sediul în Qatar, într-un discurs televizat.

Ismail Haniyeh a subliniat totuşi că este dispus să discute "o încetare a agresiunii în Gaza". Potrivit acestuia, Hamas este pregătit pentru discuţii "pe o cale politică ce va asigura dreptul poporului palestinian la un stat independent cu Ierusalimul drept capitală".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE