Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia: Hashtagurile anti-Ucraina, în trending pe Twitter, nu reflectă realitatea, potrivit unui raport

Conturile de socializare de tip bot au amplificat hashtagurile anti-Ucraina pe rețelele de socializare din Polonia, potrivit unui raport.

Hashtaguri precum #StopUkrainizacjiPolski (#StopUkrainisationOfPoland) au fost recent în trend în țară, cu aproape 50.000 de retweeturi, potrivit Euronews.

Politicienii de extremă dreapta au afirmat că hashtagurile demonstrează opoziția larg răspândită față de refugiații ucraineni și sprijinul polonezilor pentru Kiev. Însă un studiu realizat de Digital Forensic Research Lab (DFRLab) din cadrul Atlantic Council a constatat că această campanie online este „neautentică”.

Hashtagul nu a fost preluat de mulți utilizatori reali

Potrivit raportului, un număr mic de conturi de Twitter foarte active - inclusiv unele care s-au comportat ca niște roboți - au promovat hashtagul și l-au trimis pe Twitter de până la 200 de ori în fiecare zi.

Printr-o tehnică cunoscută sub numele de „astroturfing”, grupul ascuns de utilizatori a reușit să creeze falsa impresie că hashtagul a fost distribuit de mii de utilizatori polonezi reali.

Potrivit DFRLab, hashtagul #StopUkrainisationOfPoland nu a fost preluat de o audiență mai largă de utilizatori reali de Twitter din Polonia, deși a fost un trending topic pe platformă.

Un sondaj recent realizat de Institutul Economic Polonez a arătat că 77% dintre cetățeni au sprijinit într-un fel sau altul refugiații ucraineni de la începutul războiului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE