Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter: Elon Musk cere documente de la fostul CEO, Jack Dorsey, în disputa juridică privind cumpărarea companiei

Elon Musk caută documente de la cofondatorul Twitter Inc. Jack Dorsey, în timp ce directorul general al Tesla și SpaceX continuă lupta sa legală pentru a renunța la afacerea de 44 de miliarde de dolari pentru compania de socializare, potrivit unui document depus la tribunal, citat de Euronews Next.

Procesul va începe pe 17 octombrie

Lui Dorsey, care a demisionat din funcția de director executiv al Twitter în noiembrie și a părăsit consiliul de administrație în mai, i s-au cerut documente despre acordul lui Musk din aprilie de a cumpăra compania și despre conturile de spam de pe platformă, potrivit unei copii a citației.

Jack Dorsey, care este director executiv al companiei de procesare a plăților Block Inc, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Block a fost cofondată de Dorsey și și-a schimbat numele anul trecut din Square Inc.

Musk, cea mai bogată persoană din lume datorită participației pe care o deține în producătorul de automobile electrice Tesla Inc, a anunțat în iulie că pune capăt acordului de cumpărare a companiei pentru 54,20 dolari pe acțiune, deoarece susținea că Twitter a încălcat contractul de tranzacție. 

De atunci, Twitter și Musk s-au dat reciproc în judecată, iar Twitter a cerut unui judecător de la Curtea de Chancery din Delaware să îi ordone lui Musk să încheie afacerea. Un proces de cinci zile urmează să înceapă pe 17 octombrie.

Citația din partea echipei de avocați a lui Musk a căutat documente și comunicări despre utilizarea de către Twitter a mDAU, o metodă de măsurare a utilizatorilor activi pe platformă. 

Acuzații că Twitter a ascuns numărul de conturi false 

Musk a susținut că firma l-a fraudat prin ascunderea numărului de conturi false în documentele sale de reglementare, despre care Musk a spus că le-a folosit pentru a evalua compania. Twitter a negat acuzațiile de spam ale lui Musk.

De asemenea, Musk a dorit documente și comunicări privind măsurile alternative de măsurare a utilizatorilor activi pe care compania le-a luat în considerare și informații despre utilizarea mDAU în remunerarea directorilor și în obiectivele anuale.

Twitter a refuzat să comenteze. 

Dorsey a susținut oferta de preluare a Twitter de către Musk, întrucât cei doi au căzut de acord asupra necesității unei mai mari transparențe a algoritmului său și asupra necesității de a le permite utilizatorilor să aibă un control mai mare asupra conținutului pe care îl văd.

Musk și Dorsey au purtat discuții în luna martie în legătură cu posibilitatea ca Musk să se alăture consiliului de administrație al Twitter, înainte ca Musk să dezvăluie că a achiziționat o participație de 9,1% din Twitter. 

Musk a acceptat un loc în consiliul de administrație, dar înainte de a-și începe mandatul, a schimbat cursul și s-a oferit să cumpere compania.

 Acțiunile Twitter au scăzut cu 2,5%, la 42,89 dolari, la sfârșitul ședinței de luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE