Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk, pentru a-l obliga să cumpere compania pentru 44 de miliarde de dolari

Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk, după ce CEO-ul Tesla a anunțat că renunță să mai cumpere rețeaua de socializare. Compania încearcă să-l forțeze pe Musk să finalizeze afacerea de 44 miliarde de dolari.

Procesul a fost depus marți de reprezentanții Twitter la Curtea Cancelariei din Delaware, acuzându-l pe Musk de „rea-credință” și că a cauzat platformei un prejudiciu ireparabil.

În plângere, reprezentanții companiei spun că „Musk refuză să-și onoreze obligațiile față de Twitter și acționarii săi, deoarece acordul pe care l-a semnat nu mai servește intereselor sale personale”.

„După ce a organizat un spectacol public pentru a pune Twitter în joc și după ce a propus și apoi semnat un acord de fuziune prietenos cu vânzătorii, Musk aparent crede că el – spre deosebire de orice altă parte care face obiectul legii contractelor din Delaware – este liber să se răzgândească, să perturbe operațiunile companiei, să distrugă valoarea acționarilor și să plece”, se mai arată în plângere.

De ce a renunțat Musk la Twitter

Elon Musk, patronul Tesla şi SpaceX, a anunțat săptămâna trecută că reziliază acordul încheiat cu consiliul de administraţie pentru achiziţionarea reţelei sociale din cauza informaţiilor „false şi înşelătoare" despre companie, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare publicată de jandarmul bursier american, avocaţii săi menţionează că Twitter nu şi-a respectat angajamentele asumate în acord, neoferind toate informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi false şi de spam.

Elon Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE