Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk are internet în avionul personal. Ce spune despre calitatea semnalului

Miliardarul Elon Musk și-a instalat internet prin satelit Starlink în avionul personal și se declară mulțumit de acest serviciu oferit de compania sa SpaceX.

„Testez Starlink în avion. Mai sunt necesare ceva finisaje, dar merge destul de bine”, a scris Elon Musk, pe Twitter. El a mai spus că internetul îi este foarte util în timpul călătoriilor, întrucât obișnuiește să lucreze din avion.

Starlink, o subisdiară a SpaceX, și-a lansat serviciul de internet pentru avioane. Un prim contract important a fost semnat în aprilie, cu Hawaiian Airlines, scrie Business Insider. Pasagerii acestei companii aeriene vor avea la dispozție, în curând, o conexiune WiFi la bordul aeronavelor. De aceeași facilitate vor beneficia și clienții JSX. În plus, tehnologia a fost testată și de Delta Airlines, iar negocierile cu SpaceX sunt în curs.

În primăvara acestui an, SpaceX a lansat cu succes încă 47 de sateliţi de internet Starlink pe orbita terestră. Constelaţia de sateliţi Starlink va furniza internet de bandă largă de mare viteză în zone în care accesul la acesta era nesigur, costisitor sau complet indisponibil, potrivit SpaceX.

De la începutul războiului din Ucraina, Elon Musk a trimis terminale pentru serviciul de conexiune prin satelit Starlink, pentru a încerca să suplinească întreruperile serviciului de internet provocate de bombardamentele armatei ruse. Serviciul este disponibil și în România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE