Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk nu mai vrea să cumpere Twitter. Compania a anunțat că îl va da în judecată pe miliardar

Publicat de: Bianca Chirilă

Elon Musk, patronul Tesla şi SpaceX, a informat vineri Twitter că reziliază acordul încheiat cu consiliul de administraţie pentru achiziţionarea reţelei sociale din cauza informaţiilor „false şi înşelătoare" despre companie, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare publicată de jandarmul bursier american, avocaţii săi menţionează că Twitter nu şi-a respectat angajamentele asumate în acord, neoferind toate informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi false şi de spam.

Elon Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi.

Twitter anunţă o acţiune în justiţie după retragerea lui Musk din acordul de achiziţionare

Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Preşedintele Twitter, Bret Taylor, a afirmat vineri că compania va angaja o acţiune în justiţie pentru „a face respectat acordul" de achiziţionare.

„Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite" cu Elon Musk, a spus Bret Taylor într-un tweet, precizând că sunt „încrezători" în şansa lor de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE