Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk amenință Twitter: nu primește date despre conturile false, retrage oferta de 44 de miliarde

După ce a suspendat inițial tranzacția, Elon Musk amenință că ar putea retrage oferta de 44 de miliarde de dolari înaintată Twitter, în vederea achiziției companiei. Motivul: corporația ar refuza să îi pună la dispoziție date despre conturile spam, generate și controlate cu ajutorul boților, scrie AP.

Reprezentanții legali ai șefului Tesla și SpaceX au făcut cunoscută poziția miliardarului într-o scrisoare trimisă luni, 6 iunie, către Twitter. Din data de 9 mai, la aproximativ o lună de la oferta lui Musk, acesta a tot insistat pentru informații legate de respectivele conturi, precizează avocații. Fără ca cealaltă parte implicată în afacere să i le ofere.

În urma publicării informației, acțiunile Twitter Inc. au căzut cu 5% la deschiderea Bursei, astăzi.

Musk, între temeri și o clauză de 1 miliard de dolari

AP îi citează pe avocații lui Elon Musk, care spun că s-au lovit în mod repetat de refuzul companiei.

Omul de afaceri vrea datele pentru o verificare paralelă a conturilor . O confirmare a bănuielilor că procentul acestor conturi este mai mare de 5% - nivelul avansat de CEO-ul Twitter Parag Agrawal - poate duce la ruperea afacerii, se mai precizează în scrisoare.

Totuși, experți citați de AP susțin că Elon Musk nu poate decide unilateral oprirea tranzacției. Dacă se va retrage, s-ar putea trezi nevoit să acopere o clauză în valoare de 1 miliard de dolari. Pe de altă parte, are libertatea să se dea un pas în spate, dacă va constata că, pe parcurs, au fost luate decizii care să afecteze situația financiară sau de piață a companiei.

Drept răspuns, se plânge avocatul Mike Ringler, tabăra lui Musk ar fi primit o scrisoare de la Twitter prin care compania își limita obligațiile la a închide vânzarea.

Totuși, și în această situație, ar fi obligată - conform înțelegerii - să pună la dispoziție toate datele necesare pentru ca afacerea să fie una profitabilă și după ce ar deveni proprietatea lui Elon Musk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE