Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția lui Jack Dorsey, cofondator Twitter, despre achiziția lui Elon Musk

Jack Dorsey, cofondatorul și fostul director executiv al Twitter, și-a expus opinia, pe 25 aprilie, despre achiziția platformei de socializare de către Elon Musk, folosind piesa ”Everything In Its Right Place” („Totul în locul potrivit”), a trupei Radiohead.

Fostul director executiv a oferit câteva cuvinte de încredere, în ceea ce privește viitorul rețelei de socializare: „Sunt atât de fericit că Twitter va continua să servească exprimarea publică, în jurul lumii și printre stele!”, spune Jack Dorsey, făcând referire la Elon Musk, fondatorul SpaceX.

După ce a demisionat din cadrul companiei Twitter în noiembrie 2021, Dorsey a continuat să facă parte din consiliul de administrație al acesteia. Consiliul a aprobat, pe 25 aprilie 2022, achiziționarea Twitter-ului de către omul de afaceri Elon Musk, pentru suma de 44 de miliarde de dolari. Twitter a devenit, după finalizarea tranzacției, o companie privată.

„Conceptul companiei și întrebuințările ei sunt tot ceea ce contează pentru mine și voi face tot ce este necesar pentru a le proteja pe amândouă. Twitter a fost întotdeauna unica mea preocupare și marele meu regret. A fost deținut de Wall Street și condus după modelul venitului obținut din publicitate. Retragerea lui de pe Wall Street este un prim pas corect”, a continuat Dorsey pe contul personal de Twitter.

Dorsey consideră că Twitter nu ar trebui să fie deținută sau condusă de cineva anume, că trebuie să fie un „bun public”, nu o companie. El crede că Elon Musk este singura persoană care poate rezolva situația în care se află Twitter.

„Obiectivul lui Elon de a crea o platformă de încredere maximă și incluzivă este un obiectiv bun. Acesta este și scopul lui Parag Agrawal (n.r. fost director executiv Twitter) și motivul pentru care eu l-am ales (n.r. pe Elon Musk). Vă mulțumesc amândurora pentru că ați scos compania dintr-o situație imposibilă. Aceasta este calea corectă... cred acest lucru cu toată inima mea.”

Jack Dorsey este un antreprenor american, unul dintre oamenii care au fondat Twitter, în 2006. Dorsey este în prezent președinte al Block Inc., compania-mamă a Tidal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE