Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plata parcării pe timpul nopții se suspendă în Constanța și Mamaia, până la sfârșitul anului

Turiștii au un motiv în plus să meargă pe litoralul românesc. Consilierii locali din Constanța au votat suspendarea plății parcării publice pe timpul nopții, în intervalul 19:00 – 09:00 până la data de 31 decembrie 2022.

Turiștii vor putea parca oriune în zona zero

Decizia vine în sprijinul hotelierilor, care s-au plâns că turiștii nu mai vin la Mamaia din cauza prețului parcării, de patru lei pe oră sau de 96 de lei pentru o zi întreagă. Hotelierii le vor putea oferi turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif din municipiul Constanța. În plus, turiștii vor putea primi un abonament general pentru zona zero, și nu doar pentru un loc specific.

„Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici, prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător. Aceştia vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona zero, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării,” se arată într-un comunicat al Primăriei Constanţa transmis Agerpres.

Primăria Constanţa precizează că în staţiunea Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare, sunt contractate doar 100 cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar, prin noua măsură dorindu-se creşterea numărului locurilor contractate de către hotelieri, care în prezent este de 1.300.

Şi administraţia locală din Mangalia decisese anterior, pe 14 iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul actualului sezon estival.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE