Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcarea cu plată, păstrată în Constanța. Consilierii locali au respins propunerea eliminării tarifului noaptea

Turiștii care vin la mare vor trebui să plătească în continuare parcarea în Mamaia și Constanța. Consiliul Local a respins propunerea de a renunța la tarif pe timpul nopții.

Propunerea a fost respinsă de consilieri. În timpul ședinței, s-au propus diferite amendamente la acest proiect, ultimul dintre ele prevedea ca parcarea să fie gratuită între orele 20:00-08:00 și nu 22:00-08:00 așa cum prevedea proiectul inițial. La votul final, proiectul a picat. Au fost 10 voturi pentru și 14 abțineri.

Așadar, turiștii vor plăti în continuare parcarea la Mamaia. În prezent, costă patru lei pe oră sau 96 de lei pentru o zi întreagă. Localnicii și turiștii sunt revoltați de prețul parcărilor din Mamia. Mulți dintre hotelieri au acuzat administrația locală că din cauza prețului ridicat la parcare, turiștii evită stațiunea Mamaia, iar vânzările au scăzut cu 20% în acest sezon.

În stațiunile din sudul litoralului, autoritățile locale au eliminat taxa de parcare, după ce mulți turișți s-au plâns că plăteau prea mult pentru locuri neamenajate.

Reacția primarului Constanței, în această privință:

„Cred că a fost amatorism politic.Lucrurile stau așa, eu am propus la o ședință ca parcarea pe timpul nopții să fie gratuită în toată Constanța, propunerea mea a venit să fie până pe 15 septembrie, consilierii PNL au făcut un amendament extinzând perioada până în decembrie, iar consilierii PSD au plusat spunând că ei nu doresc ca perioada de gratuitate să fie de la 22:00 la ora 08:00 dimineața, ci de la 20:00 la 08:00 dimineața.

Eu nu sunt la primărie până luni, au fost consultări. A rămas propunerea PSD, acest amendament a trecut, a fost votat de consilieri și când s-a votat proiectul în toată integralitatea lui conținând și acest amendament, PSD s-a abținut. Proiectul în sine nu a trecut. Eu nu sunt cu acord cu gratuitatea și v-am spus și de ce. Noi cheltuim foarte mulți bani cu întreținerea acestor parcări. Prețul unei parcări în Europa, oriunde vă duceți costă aproximativ prețul unei cafele. Prețul unei cafele în Mamaia este peste 10 lei.

Nu din cauza parcării nu sunt turiști în Mamaia, e un fake news. Nu acesta e motivul pricipal, dacă mergem cu mașina la un hotel din Mamaia, hotelierul trebuie să asgiure parcarea. Ei puteau să obțină parcare cu 14 lei pe zi. E cea mai ieftină parcare care ar putea exista. O să convoc o ședință de îndată, cu consilierii partidelor, încerc, vreau să ajungem la un acord.”, a declarat Vergil Chițac, la Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE