Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pilonul doi de pensii nu va fi naţionalizat sau supraimpozitat. Marcel Ciolacu: "Vreau să lămurim din start orice speculație"

Premierul Marcel Ciolacu a catalogat drept "speculaţii" informaţiile despre naţionalizarea sau supraimpozitarea Pilonului II de pensii. Şeful Executivului a răspuns la acuzațiile apărute în presă în ultimele luni, în condiţiile în care unele îngrijorări legate de un asemenea scenariu au venit chiar din partea administratorilor fondurilor de pensii.

Prim-ministrul a asigurat că nu există asemenea planuri la nivelul Guvernului și i-a cerut ministrului de Finanțe să clarifice aceste aspecte în Codul fiscal.

"Vreau să lămurim din start orice speculație despre intenţia ascunsă a statului legat de pilonul doi de pensii. Nu există aşa ceva. Acum două luni eram cu toţii acuzaţi că îl naţionalizăm. Acum, că îl vom supraimpozita. Nu are nimeni vreun asemenea plan", a afirmat Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern.

De asemenea, premierul i-a criticat pe politicienii din partidul USR cărora le-a transmis "să nu mai manipuleze în presă ştiri false".

"Vreau să îi rog pe domnii de la USR să răspundă pentru miliardul de la vaccinul şi pentru celelalte sute de milioane de euro furate din pandemie.

Să nu mai manipuleze în presă ştiri false cum este aceasta că Guvernul României ar vrea să supraimpoziteze sau să naționalizeze pilonul II, astfel încât să acopere știrile cu astfel de ştiri.

Îl rog şi pe domnul ministru Boloş să propună soluţia pe care o consideră necesară pentru a clarifica textele din Codul Fiscal ce au fost invocate că ar lăsa loc de speculație", a mai spus şeful Executivului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE