Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Piesa ”Last Christmas”, locul 1 în Marea Britanie, la 39 de ani de la lansare

Piesa ”Last Christmas” a grupului britanic Wham! a ajuns pentru prima dată de la lansare pe locul întâi în topul de sărbători din Regatul Unit.

Compusă de regretatul George Michael în 1984, melodia a ajuns în scurt timp printre cântecele preferate de Crăciun din întreaga lume.

Lansat în 1984, cântecul ”Last Christmas” al duo-ului pop Wham! a fost împiedicat iniţial să ajungă pe primul loc în topul britanic de melodia „Do They Know It's Christmas”, un single al organizaţiei de caritate Band Aid.

Piesa a fost descărcată de peste 13 milioane de ori

Dar, în această săptămână, fanii britanici au descărcat single-ul de peste 13 milioane de ori, ajutând piesa să devină cea mai ascultată melodie din toate timpurile în weekendul Crăciunului din Regatul Unit.

Pe locul doi s-a clasat piesa „You're Christmas To Me” a lui Sam Ryder. Poziția a treia i-a revenit melodiei „All I Want for Christmas Is You”, interpretată de Mariah Carey. Iar în Statele Unite este pe primul loc.

Diva pop a stabilit de altfel un record, deoarece s-a aflat cu această piesă pe locul întâi timp de 59 de săptămâni consecutive, din totalul de 66 de săptămâni de la lansarea clasamentului de sărbători, în 2011.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE