Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce îi cer lui Moș Crăciun copiii care-i trimit anual scrisori: ”O micuță mi-a zis că cel mai mult își dorește să nu se mai certe părinții ei!”

V-am arătat în zilele trecute cum este călătoria în Laponia, cât de prietenoși sunt renii, cât de distractive sunt excursiile cu sania trasă de ajutoarele moșului sau de câinii husky. Iar astăzi vă arătăm ultima parte a aventurii în țara lui Moș Crăciun.

Rovaniemi, capitala lui Moș Crăciun, este locul unde ajung sute de mii de scrisori din toate colțurile lumii și datorită cărora, moșul face posibilă împlinirea a milioane de dorințe în fiecare an.

Iar moșul are răbdare, ascultă și privește către toți copiii din lume.

Zeci de copii trec zilnic pragul casei lui Moș Crăciun

Euronews România l-a întâlnit pe Moș Crăciun. În carne și oase. A avut răbdare să povestească cu noi despre dorințele fiecăruia.

Moș Crăciun: ”Aici la căsuța mea secretă din Laponia vin în jur de 40-50 de copii pe zi! Pentru că trăim vremuri moderne, cer tehnologie (n.r. copiii). Aici în laboratoarele noastre, elfii și spiridușii fac numai jucării tradiționale și le explic dacă vor nu știu ce marcă de telefon, e musai să colaborez cu părinții!”

Moș Crăciun: ”Dar am primit scrisori în care mi-au cerut să aduc pacea în lume! Mi-au cerut să le aduc înapoi părinții! O micuță mi-a zis că cel mai mult își dorește să nu se mai certe părinții ei!”

Moșul ne spune că toți copiii sunt cuminți și că se întâmplă ca noi, adulții să nu știm mereu să gestionăm relația cu cei mici. Atenția la nevoi, cât și răbdarea sunt virtuți de care trebuie să dăm dovadă când creștem un copil.

Cu această vizită, ne-am luat rămas bun de la Laponia, țara moșului, cu speranța reîntoarcerii. Locul unde niciun adult nu a uitat că a fost cândva copil, unde nu există griji și nici probleme, ci doar dorințe și magie, înțesate într-o poveste.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE