Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Târgul de Crăciun din Craiova atrage tot mai mulți turiști. A fost votat al doilea din Europa la această categorie

Târgul de Crăciun din Craiova a devenit o atracție turistică pentru mulți români. Ba chiar, pe site-ul European Best Destinations, târgul de Crăciun din Craiova a fost votat al doilea din Europa la această categorie, după cel din Budapesta.

Chiar și în acest weekend, înainte de Crăciun, locurile de cazare din oraș sunt ocupate în mare parte, iar prețurile pentru o camera de hotel sau la un apartament au crezcut în unele situații chiar și cu 50%.

De cum începe să se lase seara, în centrul vechi al Craiovei turiștii vin din toate zonele țării să vadă Târgul de Crăciun. Unii sunt doar în trecere, alții s-au vor petrecere sărbătorile de iarnă aici.

”Am auzit lucrrui foarte bune despre el, fiind al doilea targ din Europa, eu așa am înțeles. Ne pregătim de vizitat. O să vizităm Târgul de Crăciun, apoi Promenada. Am înțeles că e frumos în Promenada.”, a zis o turistă.

Peste 80% din locurile de cazare, ocupate la Craiova

La Craiova, în acest weekend sunt ocupate peste 80% din locurile de cazare existente în oraș, arată site-urile de specialitate.

”În ultima perioadă a anului 2023, gradul de ocupare a crescut considerabil, în special în ultimele luni urmare a vizitei Târgului de Crăciun.

În general preferă cazarea pentru o noapte pentru că au posibilitatea ca în ziua în care se cazează să viziteze obiective din oraș cum ar fi Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei, Parcul Romanescu Grădina Botanică și seara târgul de Crăciun, iar a doua zi pleacă de unde au venit.

Turismul în ultimii ani de când s-a inventat acest târg de Crăciun și targul de Paște a început să se transforme vertiginos din turism de tranzit în turism de agrement”, a declarat Constantin Raducanoiu, director general hotel Craiova.

Cererea mare pentru locurile de cazare a dus și la o creștere a prețurilor, mai ales în zona centrală a orașului, chiar cu 50%.

Pe perioada târgului de Crăciun, două nopți de cazare la unul dintre hotelurile din centrul vechi al Craiovei costă 1900 de lei pentru două persoane. În extrasezon, aceeași camera este însă la jumătate de preț.

Târgul de Crăciun de la Craiova se va închide pe 7 ianuarie, după ce a fost prelungit cu încă cinci zile. Anul acesta, târgul ocupă locul doi în Europa, după târgul de Crăciun de la Budapesta, conform voturilor de pe site-ul partener al Comisiei Europene, European Best Destinations.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE