Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Petre Daea: ”Nu sunt probleme cu asigurarea uleiului în România din producţia afectată pe care o avem”

Ministrul Agriculturii a dat asigurări că România nu are probleme cu asigurarea uleiului, chiar dacă producția de floarea soarelui este afectată de secetă.

Petre Daea a fost întrebat, joi, în cadrul unei conferințe de presă dacă România ar putea avea o cantitate redusă de ulei în acest an.

”O producție mai mică reduce și cantitatea de ulei, dar o nu o va reduce, din datele pe care le am. Nu există probleme cu asigurarea uleiului din România chiar din această producție afectată pe care o avem la nivelul țării”, a afirmat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

De altfel, Daea a afirmat miercuri că peste 200.000 de hectare de porumb şi floarea soarelui sunt afectate din cauza secetei.

Petre Daea, despre prețul legumelor din România. ”Am un preţ al respectului. Cât îmi cere, atât îi dau”

Întrebat despre prețul legumelor, Petre Daea a afirmat că el are un ”preț al respectului”, dând de înțeleg că atât cât îi cere producătorul, atât îi dă.

”Am fotografia și a datelor și a produselor. Când rămân pe teren, a doua zi mă trezesc în piață. Acolo este oglinda.

La legume am un preț al respectului. Cât îmi cere, atât îi dau. E o muncă extraordinară. Să faci legume în condițiile acestea este extraordinar de greu. E prețul respectului față de munca lui.

Am văzut peste tot cum scad preţurile, a fost 4 lei, l-a tăiat şi a lăsat 3,5 lei", a afirmat Petre Daea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE