Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întrebare fără răspuns. Ministrul Agriculturii, Petre Daea evită să spună dacă e implicat în dosarul Chesnoiu

Publicat de: Euronews

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a evitat să răspundă dacă este sau nu implicat în dosarul de la DNA al predecesorului său, Adrian Chesnoiu. Întrebat la Euronews România dacă a intervenit pe lângă fostul ministru pentru o cunoștință a sa, Petre Daea a preferat să întrerupă dialogul.

Fostul ministru Adrian Chesnoiu a demisionat, după ce DNA l-a acuzat că ar fi fost implicat în aranjarea unor concursuri de angajare în minister. Potrivit anchetatorilor, unul dintre cei favorizați ar fi Mihai Cosmin Corobea, un apropiat al lui Petre Daea.

Jurnalist: Ați intervenit pentru domnul Corobea la domnul ministru Chesnoiu?

Petre Daea: „Haideți, vă mulțumesc frumos pentru preocuparea dumneavoastră, într-un registru al interesului pe care îl avem pentru țară. Să îmi îngăduiți să dau lămuririle necesare acolo unde trebuie și pe dumneavoastră să vă informez cu problemele agriculturii, pe care le consider extrem de importante.”

Jurnalist: Nu mi-ați răspuns la o curiozitate cu privire la implicarea dumneavoastră. Sunteți singurul care ne poate lamuri.

Petre Daea: „Curiozitățile dumneavoastră rămân în spațiul acesta de curiozitate, pe care eu îl respect, așa cum poate să respecte un om un dialog civilizat. Din acest punct de vedere m-am considera dator să vă adresez rugămintea să închei dialogul cu dumneavoastră, pentru că în acest moment am o altă activitate. Vă mulțumesc frumos”.

Jurnalist: E necesară o anchetă la nivelul ministerului?

Se închide apelul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE