Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul ministru Adrian Chesnoiu, pus sub urmărire penală de procurorii DNA

Publicat de: Euronews

Deputatul Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi abuz în serviciu, a informat, luni, DNA.

Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii

Fostul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este acuzat că a permis accesul unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite şi abuz în serviciu, conform Agerpres.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că Adrian Chesnoiu, în calitate de ministru, ar fi cerut unui subordonat să-i dezvăluie unui coleg o parte dintre subiectele de la un concurs de angajare. Subiectele ar fi ajuns ulterior la niște candidați agreați de fostul ministru.

DNA menţionează că, la intervenţia directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidaţi, membrii comisiei ar fi fost nevoiţi să-l promoveze pe acesta, în condiţiile în care nu obţinuse un punctaj corespunzător.

"Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcţia de şef serviciu, obţinând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei", arată procurorii.

După deschiderea dosarului penal, Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii. El a fost înlocuit între timp de Petre Daea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE