Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre demisia lui Adrian Chesnoiu: „Orice scandal de corupție afectează imaginea întregului guvern, a coaliției”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat joi că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat după ce DNA a solicitat Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale a acestuia.

Politologul Cristian Pîrvulescu a avut o intervenție în direct la Euronews România în care a vorbit despre această situație. Întrebat cum va fi afectată imaginea PSD în urma acuzațiilor care îl vizează pe Adrian Chesnoiu, politologul a spus că aceasta este prima criză importantă a PSD în actualul arc guvernamental.

„PSD, prin rapiditatea acțiunii sale de a anunța că ridica imunitatea dar că va cere, probabil după consultări, să își prezinte demisia încearcă să treacă cu vederea această criză. Este o primă criză importantă a PSD în actualul arc guevrnamental care îl slăbește pentru că adversarii vor folosi această situație. Am citit acuzațiile procurorilor DNA și par să fie destul de solide. Se discută de patru concursuri tructe, cu intervenții trucate. Nu ar fi cerut ridicarea imuntății unui ministru dacă nu aveau ceva solid și cred că asta va afecta grav imaginea PSD în lunile”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Întrebat dacă va avea de suferit și imaginea cabinetului Ciucă, în urma acestor acuzații, Cristian Pîrvulescu a spus că orice scandal de corupție afectează și imaginea întregului.

„Cum cele două partide sunt în conflict permanent, e greu de spus dacă guvernul și premierul vor fi afectați. Orice scandal de corupție afectează și imaginea întregului, deci și a guvernului, a coaliției. Chesnoiu e un politician relativ tânăr, cu o biografie aparte, absolvent al Academiei de Poliție și membru al «Doi și-un sfert», conform presei. Deci nu pare un personaj oarecare, ci unul implicat în activitățile anticorupție înainte de a intra în politică”, a mai spus politologul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE