Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații au votat pentru ridicarea imunității ministrului Agriculturii

Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal de DNA. Deputații au decis cu 251 de voturi în favoarea ridicării imunității ministrului Agriculturii.

Adrian Chesnoiu a declarat marți, la dezbaterea în plenul Camerei a solicitării DNA privind ridicarea imunităţii parlamentare că nu se va ascunde niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică pentru faptele sale. Așa a motivat și demisia din funcția de ministru al Agriculturii şi s-a autosuspendat din PSD.

Social-democratul a votat cu bilele la vedere pentru încuviințarea urmăririi penale şi a declarat că este nevinovat.

„Sunt, dragi colegi, un om simplu, şi aşa vreau să rămân, ca orice cetăţean al acestei ţări. Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică, ar trebui să considerăm această funcţie nu ca un privilegiu personal. Şi eu voi face acest lucru şi voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate.

Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală. Sunt nevinovat şi asta voi dovedi la finalul suspiciunilor care planează la adresa mea. Rămân susţinătorul fermierilor şi agriculturii româneşti. Am fost întotdeauna sincer în faţa dvs, aşa voi rămâne şi în faţa parlamentarilor şi cetăţenilor români”, a completat Chesnoiu.

Acuzațiile aduse de DNA, la adresa lui Chesnoiu

DNA a formulat o cerere de ridicare a imunității parlamentare a lui Adrian Chesnoiu, pentru a fi cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri de angajare în Ministerul Agriculturii, pe care l-a condus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE