Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pe urmele iubitorilor de ceai. 100 de milioane de cești sunt băute în fiecare zi în Marea Britanie

Din China, până în Maroc sau Argentina, felul în care este consumat ceaiul poartă amprenta culturii unei țări. Facem acum o călătorie în întreaga lume, pe urmele iubitorilor de ceai.

Consumul de ceai este o tradiție care datează de aproape 5.000 de ani, începând din China Antică.

De atunci, ceaiul s-a răspândit în întreaga lume, iar fiecare cultură a adaptat felul în care îl consumă.

Cum consumă oamenii ceaiul în întreaga lume

Să aruncăm o privire la câteva dintre multele moduri în care oamenilor din întreaga lume le place să se bucure de licoarea lor.

Unde am putea începe călătoria, dacă nu în casa ceaiului, adică în China. Ceaiul joacă un rol important în cultura chineză. Aici, una dintre cele mai populare metode de preparare a ceaiului este numită „Gongfu cha”, care înseamnă „a face ceaiul cu pricepere”. Modul „Gongfu cha” de a face ceaiul se referă la ceremonie, dar și la ceaiul în sine. Se servește, desigur, într-un set de ceai chinezesc potrivit.

În ultimii ani, Bubble Tea a devenit cunoscut în întreaga lume, dar este originar din Taiwan. A fost inventat în anii 1980 și este preparat dintr-o combinație de ceai, lapte, suc de fructe și semințe de tapioca, cunoscute și sub numele de „boba”.

Ceaiul cu bule este dulce, revigorant și colorat. De obicei, se servește într-o ceașcă transparentă, cu un pai.

Yerba Mate este un ceai de plante bogat în cafeină, originar din Argentina. A fost cultivat inițial de indigenii din America de Sud, cu mult înainte de colonizarea europeană. Ceaiul are un gust puternic, ușor amar.

Se pregătește prin scufundarea frunzelor uscate în apă fierbinte și se servește în mod tradițional dintr-o tărtăcuță, un recipient rotunjit, cu un pai metalic, cunoscut sub numele de bombilla.

Există puține lucruri pentru care britanicii sunt cunoscuți mai mult decât dragostea pentru ceai. Cel mai popular ceai din Marea Britanie este cel servit la micul dejun englezesc clasic.

Majoritatea britanicilor sunt de acord că folosirea laptelui este esențială pentru ceașca perfectă de ceai, dar nu sunt de acord cu privire la modul perfect de preparare: se toarnă mai întâi laptele sau mai întâi ceaiul? - o întrebare care desparte o națiune.

Aproximativ 100 de milioane de cești de ceai sunt băute în fiecare zi în Marea Britanie

În Maroc, una dintre cele mai populare băuturi este ceaiul de mentă. Potrivit tradiției marocane, oricine vine în vizită va fi servit cu un pahar cu ceai. Alteori, la ocazii speciale, ceaiul este pregătit în cadrul unei ceremonii. De obicei, gazda toarnă ceaiul de la cel puțin 30 cm deasupra paharului. Acest lucru ajută la formarea spumei și aerisește ceaiul, dar gestul este și o marcă a respectului.

În Japonia, ceaiul Matcha se face prin amestecarea ceaiului verde sub formă de pudră cu apă clocotită. Înseamnă că mănânci, de fapt, frunzele de ceai.

Acesta este ceea ce îi dă ceaiului Matcha aroma sa extrem de puternică.

Ceaiul ocupă un loc special în cultura japoneză și este servit în mod obișnuit cu un dulce cunoscut sub numele de wagashi.

Turcia produce aproximativ 10% din ceaiul mondial. Și tot în Turcia, ceaiul este cea mai consumată băutură caldă. Cât despre servirea ceaiului, aceasta este o parte cheie a culturii și ospitalității turcești. De obicei, în Turcia, ceaiul se prepară în două ceainice și se servește într-un pahar în formă de lalea. Paharul vă permite să admirați culoarea ceaiului în timp ce îl beți.

Turcii nu adaugă niciodată lapte în ceai, dar obișnuiesc să îl bea cu mai multe cuburi de zahăr.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE