Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tehnologia de ultimă oră ajută oamenii anxioși sau depresivi să-și găsească liniștea interioară. Un program terapeutic, inspirat de jocurile video, devine popular pe întreg Teritoriul de Nord al Australiei.

Cu ajutorul căștilor VR, pacienții intră în spații virtuale și învață să învingă anxietatea.

Tehnologia VR a atras o mulțime de curioși și la un târg de gaming din San Francisco. Producătorii au prezentat aici jocuri video bazate pe realitatatea virtuală.

O pacientă primește indicații la prima interacțiune cu lumea virtuală. Cu ajutorul ochelarilor VR, ea călătorește într-un spațiu creat special pentru oamenii cu tulburări afective.

”Am văzut oameni foarte receptivi. În plus este distractiv, captivant. E este o noutate tehnologică, o tehnologie nouă pentru o cultură străveche.”, a spus Brett Leavy, dezvoltatorul proiectului VR.

Programul de terapie, creat de o echipă formată de medici și creaturi de jocuri.

Programul de terapie bazată pe realitatea virtuală a fost creat de o echipă formată de medici și creatori de jocuri. Prin proiectul lor tratează pacienți de pe întreg Teritoriul de Nord al Australiei, zonă cu 200.000 de locuitori.

”Teritoriul de Nord (n.r. Australia) are una dintre cele mai mari rate de sinucidere din națiune, iar tinerii, mai ales aborigenii și tinerii din strâmtoarea Torres, sunt unele dintre grupurile cel mai ridicat risc.”, Zoe Collins, coordonatorul proiectului.

Ochelarii VR fac mai atractive și jocurile video. Curioșii au testat cele mai noi jocuri la un târg de gaming din San Francisco. Aici, producătorii s-au bătut în idei futuriste, cum ar fi cubul rubrik cu fațete digitale sau o pisică robotizată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE