Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opt săptămâni de proteste în Iran: Un paramilitar a fost ucis și 10 polițiști au fost răniți

Sute de oameni au blocat o autostrada care străbate orașul Teheran, în cea de-a opta săptămână de proteste în Iran. Oamenii au dat foc la cauciucuri și au incendiat o secție de poliție. Protestele au fost marcate de altercații violente cu forțele de ordine.

250 de oameni, omorâți de la începutul revoltelor

În timpul protestelor din capitala Iranului, un paramilitar a fost ucis și 10 polițiști au fost răniți. Presa notează că mai multe participanți la manifestații au fost reținuți. Circulația pe autostradă a fost reluată după câteva ore.

De aproape două luni, Iranul este măcinat de un val de revolte provocate de moartea Mahsei Amini. Autoritățile spun că a murit din cauza unei probleme de sănătate și că nu a fost maltratată, dar familia ei a pus la îndoială acest aspect. Protestatarii acuză poliția că a bătut-o până la moarte.

Iranienii continuă să iasă în stradă, în ciuda represiunilor la care sunt expuși. Inițial, protestele s-au concentrat asupra aplicării de către Iran a obligativității purtării vălului sau hijabului. Demonstrațiile s-au transformat rapid în apeluri pentru răsturnarea teocrației care conduce Iranul de peste patru decenii. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, 250 de oameni au fost omorâți de la începutul revoltelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE