Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O.J. Simpson a murit. Fostul mare jucător de fotbal american, răpus de cancer

O.J. Simpson, fostul mare jucător de fotbal american, a murit la vârsta de 76 de ani. Fostul sportiv fusese achitat, după ce și-a ucis fosta soție și prietenul acesteia în 1994.

Vestea morții lui O.J. Simpson a fost făcut de familia fostului jucător de fotbal american.

”Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a cedat în lupta sa cu cancerul. A fost înconjurat de copiii și nepoții săi. În această perioadă de tranziție, familia sa vă roagă să le respectați dorințele de intimitate și grație", se arată într-o declarație a familiei sale, publicată pe platforma X (fosta Twitter).

În mai 2023, O.J. Simpson a publicat un clip pe rețeaua X prin care dezvăluia că suferea de cancer și că trebuie să facă chimioterapie.

În februarie 2024, un post de televiziune din Las Vegas a relatat că O.J. Simpson face tratament pentru o formă de cancer. Ulterior, fostul sportiv a negat zvonurile potrivit cărora ar fi bolnav și c-ar primi îngrijiri într-un centru de specialitate. În schimb, el le-a mulțumit oamenilor care s-au interesat de starea lui.

”Starea mea de sănătate este bună. Adică, evident că mă confrunt cu unele probleme, dar cred că am trecut peste ele”, spunea fostul jucător de fotbal american, la acea vreme.

Cum a ajuns O.J. Simpson să fie condamnat pentru omor

Orenthal James Simpson, poreclit ”The Juice", a doborât mai multe recorduri ca jucător ăn campionatul național de fotbal american, atât la începutul carierei în competițiile universitare, cât și ca sportiv profesionist. După ce și-a încheiat cariera în NFL, a devenit comentator sportiv, actor de film și televiziune și purtător de cuvânt al unei corporații, potrivit ABC News.

Pe 12 iunie 1994, fosta soție a lui O.J. Simpson, Nicole Brown Simpson, și prietenul ei, Ron Goldman, au fost înjunghiați mortal în fața locuinței acestuia din Los Angeles. După câteva zile, polițiștii au anunțat arestarea fostului star NFL, acuzat de comiterea dublei crime.

La cinci zile după omor, 95 de milioane de americani au urmărit cum o mașina lui O.J. Simpson a fost urmărită de polițiști pe o distanță de 100 de kilometri, pe străzile din Los Angeles, timp de aproape două ore. Autovehiculul a fost condus de un prieten apropiat al lui Simpson, iar fostul jucător de fotbal american se afla pe bancheta din spate, având asupra sa un pistol cu care amenința că se sinucide.

În cele din urmă, Simpson s-a predat și a fost judecat pentru crime. În octombrie 1995, după 11 luni de la selecția juriului până la verdict, Simpson a fost achitat într-un proces televizat în fiecare zi, care a stârnit controverse în întreaga lume.

O.J. Simpson a fost arestat în septembrie 2007 după ce a condus un grup de bărbați într-un hotel și cazinou din Las Vegas pentru a fura, sub amenințarea armei, ceea ce el susținea c-ar fi fost propriile sale obiecte sportive de colecție. La acel moment, Simpson a fost acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv răpire și jaf armat. În anul următor, a fost condamnat la o pedeapsă de până la 33 de ani de închisoare. Simpson a fost eliberat condiționat la 1 octombrie 2017.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE