Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Super Bowl 2024. Finala va fi urmărită de 150 de milioane de telespectatori

În noaptea de duminică spre luni cel mai scump meci din lume captează din nou atenția întregii planete. Super Bowl, finala de fotbal american, are loc la Las Vegas, care acum arată ca un oraș sub asediu, asaltat de sute de mii de fani. Dar suporteri ai fotbalului American există și în România.

În așteptarea finalei 2024 a campionatului de fotbal American, mulți suporteri s-au adunat sâmbătă la muzeul fotbalului din București, unde și-au testat cunoștințele despre acest sport, într-un concurs cu întrebări și premii.

Super Bowl va aduna o audiență de peste 150 de milioane de spectator din întreaga lume. Fanii români vor putea viziona campionatul chiar la muzeu. Meciul se joacă pe al doilea cel mai scump stadion din lume, care a costat două miliarde de dolari.

Usher va fi artistul principal la spectacolul Super Bowl Halftime de anul acesta.

Adrian Lungi: Va fi o finală cu scor mic

Am cerut și părerea unuia dintre cei mai buni specialiști în fotbal American din România, fostul jucător Adrian Lungu:

"Va fi o finală cu scor mic. Sper să fie spectacol, cred că o să fie o finală cu un scor mic decisă de defensive. Sperăm să fie un spectacol pe gustul tuturor. Mi-ar plăcea să câștige San Francisco 49ers, dar cred că vor învinge Kansas City Chiefs, iar cel mai bun jucător va fi Mahomes."

Un bilet la meci ajunge să coste chiar și 70.000 de dolari, iar minutul de publicitate tv în timpul Super Bowl se vinde la nivelul record de 14 milioane dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE