Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Don Crisman, "super-fanul" care nu a ratat nicio ediție din Super Bowl. Va merge și la cea din acest an, a 58-a

Don Crisman este cunoscut drept suporterul care nu a ratat Super Bowl în toată istoria acestei finale, adică în ultimii 57 de ani. Practic, este un "superfan" al Super Bowl-ului, după cum l-a numit publicația People.

Americanul are o venerabilă vârstă, 86 de ani, iar pe 12 februarie 1967 a fost în tribune pentru prima dată la un Super Bowl, finala campionatului de fotbal american NFL. Pe 11 februarie 2024, el nu va lipsi nici de la meciul Kansas City Chiefs - Philadelphia Eagles, a 58-a ediție la care va asista din tribune și care se va disputa în Las Vegas.

Don Crisman, "super-fanul" care nu a ratat nicio ediție din Super Bowl

"Mereu tot cred că este ultima ediție, dar apoi se întâmplă ceva și iată-mă din nou", a spus Don Crisman, conform sursei citate.

Însă ce îl aduce pe Don Crisman an de an la această competiție? Răspunsul scurt: fiica sa, Susie, care a fost mereu "forța motivațională".

VEZI GALERIA
5 imagini

Don Crisman este fan al celor de la New England Patriots și este - cum ar putea fi altfel - un membru al The Never Miss a Super Bowl Club (n.r.: Clubul celor care nu ratează niciun Super Bowl).

El își amintește că, la primul Super Bowl la care a participat, cel din 1967 (Kansas City Chiefs - Green Bay Packers 10-35), nu s-au vândut toate biletele și spune că "o treime din stadion nu era ocupată". Asta cu toate că această competiție sportivă este una dintre cele mai urmărite din lume și generează reclame pentru sume uriașe, plus un spectacol impresionant pe teren, în pauza dintre reprize.

De exemplu, anul trecut, la pauza meciului, concertul susținut de Rihanna a fost "cea mai vizionată emisiune la pauză" din istorie, cu peste 121 de milioane de telespectatori.

Don Crisman și-a amintit ce s-a întâmplat la pauză, la prima ediție din Super Bowl.

"Spectacolul de la pauză a fost cu două trupe de colegiu, nu era vorba de niciunul dintre acești mari artiști. Cred că a fost vorba de o găleată cu porumbei care au fost eliberați la pauză și cam atât. Acum, nici măcar nu îi recunosc pe unii dintre artiști", a spus Crisman.

Cât costă biletele la Super Bowl

Pentru mulți fani, să ajungi la Super Bowl poate fi o oportunitate unică în viață, iar asta se datorează parțial dificultății de a obține un bilet, care a devenit din ce în ce mai scump de-a lungul anilor. În mod normal, conform Forbes, prețul unui bilet pleacă de la 700 de dolari, dar poate depăși 7.000 de dolari.

La baza terenului, sau în zona VIP, prețul poate ajunge chiar și la 73.000 de dolari. În acest an, media este de 9.800 de dolari, ceea ce înseamnă cu 70% mai mult decât la marele meci de anul trecut.

"Cred că primul bilet pentru Super Bowl a fost 12 dolari, iar acum prețul are patru cifre. În urmă cu 20 de ani, o persoană obișnuită putea prinde bilet", a spus Crisman, care recunoaște că este printre primii care merg pe stadion, "cu două-trei ore înainte".

De această dată, Don Crisman va avea ocazia să asiste la meci pe superbul Allegiant Stadium, pe care nu a fost niciodată, după cum spune el. A fost inaugurat în 2017 și a costat 1,9 miliarde de dolari. Este pe locul al doilea în lume, din punct de vedere al costurilor.

  • Pittsburgh Steelers și New England Patriots sunt echipele care au câștigat de cele mai multe ori Super Bowl. Fiecare și-a adjudecat șase trofee.
  • Cea mai clară victorie în Super Bowl a avut loc la ediția din 1990, când San Francisco 49ers a învins-o pe Denver Broncos cu 55-10.
  • Cea mai spectaculoasă întoarcere de scor în Super Bowl a avut loc în 2017, când New England Patriots, cu un Tom Brady incredibil, a câștigat cu 34-28 meciul cu Atlanta Falcons.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE