Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsori abundente în statele americane Ohio și New York

Căderi de zăpadă abundente în statele americane Ohio și New York, în ultimele zile. Mai multe școli au fost închise, iar autoritățile au emis alerte de călătorie din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Traficul pe mai multe autostrăzi a fost îngreunat din cauza vizibilității reduse. Asfaltul este acoperit cu un strat de gheață.

În Cleveland, stratul de zăpadă a atins și 40 de centimetri, iar în vestul statului New York a depășit pe alocuri 1,5 m.

Localnic: ”A fost nebunie, un metru și jumătate de zăpadă pe drum, pe o distanță de aproximativ 13 km. Drumul a fost alunecos după deszăpezire. Da, situația se va înrăutăți”

Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare de ninsoare pentru mai multe orașe din statele Ohio, Pennsylvania și New York. Un fenomen specific zonei estice a Statelor Unite aduce zăpezi abundente și vânt cu aer foarte rece.

Localnic: ”Trebuie să avem cauciucuri de iarnă bune, ștergătoare și raclete, cauciucuri bune de rezervă, haine și alte lucruri utile în mașină în caz de urgență”.

Avertizarea de ninsoare puternică este însă de scurtă durată. Meteorologii se așteaptă ca temperaturile să crească săptămâna următoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE