Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A nins în Africa de Sud. Locuitorii din Johannesburg nu mai văzuseră zăpadă de mulți ani

Locuitorii din Johannesburg au avut parte de o surpriză luni seară și s-au trezit că ningea ca-n povești. Cel mai mare oraș din Africa de Sud a fost acoperit de un strat subțire zăpadă, conform AP.

Deși în Africa de Sud iarna ține din iunie până în august, zăpada este un fenomen foarte rar acolo. De altfel, ultima dată când a nins s-a întâmplat în august 2012. Iar înainte de 2012, a mai nins substanțial în 1996.

A nins în Johannesburg pentru prima dată după 2012

Au fost raportate ninsori și în alte provincii, precum Eastern Cape, Mpumalanga, Free State și KwaZulu-Natal, iar temperaturile au coborât sub zero grade Celsius.

Condițiile de vreme rece sunt așteptate să apară și în alte orașe din Africa de Sud în cursul acestei săptămâni, iar în ciuda bucuriei copiilor, autoritățile și-au avertizat locuitorii să se pregătească în mod adecvat și să aibă grijă de instalațiile de încălzire.

De altfel, organizația umanitară "Gift of the Givers" a precizat că a răspuns la patru apeluri cauzate de instalații lăsate nesupravegheate.

În plus, meteorologii au avertizat că există posibilitatea ca unele drumuri să se blocheze, vântul se va intensifica, iar asta ar putea cauza valuri mari la țărm.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE