Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Atenționare meteo de vânt puternic în câteva județe. În Constanța, manevrele în toate porturile de la Marea Neagră au fost suspendate

O avertizare nowcasting de vânt puternic, care va atinge la rafală și 100 km/h, a fost emisă, miercuri, fiind valabilă pentru mai multe județe din ţară.

29/11/2023 , 09:22

Zone afectate de vânt puternic

COD GALBEN. Interval de valabilitate: 29 noiembrie, până la ora 10:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: Dobrogea. În intervalul menționat, în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h pe litoral.

Atenționare nowcasting: 29-11-2023, până la ora 11:00.

În zonele: Zona de munte a județului Bacău, respectiv zona de munte a localităților: Moinești, Comănești, Târgu Ocna, Dărmănești, Dofteana, Oituz, Balcani, Poduri, Asău, Agăș, Ghimeș-Făget, Slănic-Moldova, Berzunți, Zemeș, Bârsănești, Măgirești, Palanca, Brusturoasa;

Zona de munte a județului Suceava, respectiv zona de munte a localităților: Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Broșteni, Mălini, Frasin, Stulpicani, Vama, Straja, Păltinoasa, Moldovița, Slatina, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Cacica, Șaru Dornei, Ostra, Brodina, Putna, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Crucea, Solca, Iacobeni, Sucevița, Sadova, Izvoarele Sucevei, Ulma, Panaci, Poiana Stampei, Capu Câmpului, Moldova-Sulița, Cârlibaba, Breaza, Coșna, Ciocănești;

Zona de munte a județului Neamţ, respectiv zona de munte a localităților: Piatra-Neamț, Borlești, Bicaz, Piatra Șoimului, Pipirig, Borca, Pângărați, Crăcăoani, Bicaz-Chei, Agapia, Bălțătești, Poiana Teiului, Gârcina, Bicazu Ardelean, Hangu, Tarcău, Tazlău, Farcașa, Dămuc, Alexandru cel Bun, Tașca, Ceahlău, Grințieș;
Zona de munte a județului Vrancea , respectiv zona de munte a localităților: Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Vintileasca, Jitia, Spulber;

Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h, spulberând zăpada și viscolind trecător ninsoarea.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

În județul Constanța, manevrele în toate porturile de la Marea Neagră au fost suspendate.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.   

Coduri galben şi portocaliu de ninsori şi viscol, până miercuri dimineață

Meteorologii au anunțat, marți dimineață, că în următoarele 24 de ore se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, chiar viscol, în zonele de munte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, viscol, ninsori însemnate cantitativ. Este în vigoare și un cod portocaliu de viscol.

Cod galben - valabil de marți, ora 10:00 până miercuri, ora 08:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol, ninsori însemnate cantitativ

Zone afectate: zona montană

ANM: În intervalul menționat, la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi local de 20...35 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60...75 km/h și vor fi intervale cu viscol și vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 45...50 km/h vor fi și în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în estul Munteniei.

Cod portocaliu de viscol - valabil până la ora 23.00

Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură

ANM: În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod galben de intensificări ale vântului - valabile de azi, ora 14:00 – miercuri, ora 10:00

Zone afectate: Dobrogea

ANM: În intervalului menționat, în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h pe litoral.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE