Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Toate școlile și grădinițele din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea sunt închise luni, 27 noiembrie

Toate școlile și grădinițele din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea vor fi închise luni, 27 noiembrie 2023, anunță Ministerul Educației, din cauza vremii, potrivit Edupedu.ro.

26/11/2023 , 16:50

Toate școlile și grădinițele din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea vor fi închise luni, 27 noiembrie

Elevii vor recupera cursurile pierdute într-o altă zi, iar inspectoratele școlare vor anunța cum vor fi organizate aceste recuperări.

„Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.

Recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației.

În restul județelor țării, conform informațiilor primite de la inspectorii școlari generali, activitatea didactică nu este afectată”, arată comunicatul Ministerului Educației, potrivit Agerpres.

Știrea inițială:

În Brăila, au fost smulși din rădăcină 26 de copaci, iar unii au căzut peste mașini. Pe toată durata codului roșu, circulația pe drumurile naționale este închisă.

Căderile de zăpadă și viscolul din ultima noapte au dus la închiderea școlilor din trei județe, Călărași, Brăila și Galaţi.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a decis ca toate cursurile să fie anulate luni, având în vedere că tot județul se află sub cod roșu de ninsori și viscol până duminică seară. Astfel, rămân închise și drumurile naționale cel puțin până la ridicarea codului roșu, adică în această dupămasă, sau până când lucrătorii vor reuși să curețe drumurile.

Școlile din Brăila, Galați și Călărași au fost închise din cauza zăpezii

"Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic, iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online", a spus subprefectul Brăilei, Adin Boboc, într-o postare pe Facebook.

În Brăila, vântul viscolește zăpada și are intensificări puternice, de 90-100 de km/oră la rafală. Din acest motiv, au fost smulși din rădăcină 26 de copaci, iar unii au căzut peste mașini.

În plus, au rămas fără curent electric localitățile Racovița, Corbeni, Custura, Bărăganul, Măxineni, Făurei, Dudești, Chiscani, Baldovinesti, Vărsatura.

Aceeași situație este și în județul Galați, aflat sub cod roșu de viscol. Conform prefecturii, Galațiul se află sub această avertizare meteo cel puțin până la ora 16.

"Având în vedere faptul că judeţul Galaţi se află sub avertizare de Cod Roşu până la ora 16,00, prefectul judeţului Galaţi, domnul Claudiu - Sorin Gavril, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi. Orele vor fi recuperate în funcţie de cum va stabili Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi", se arată în comunicatul Prefecturii Galaţi.

  • Pe toată durata codului roșu, circulația pe drumurile naționale este închisă.

Și în județul Călărași au fost închise și toate drumurile naționale, iar cursurile sunt și acolo suspendate pentru ziua de luni.

"Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi", a transmis Prefectura Călăraşi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE