Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cozi la schimbat anvelope. Service-urile auto sunt asaltate pentru montarea cauciucurilor de iarnă

Anunțurile privind răcirea vremii și mai ales imaginile cu zăpada care a acoperit mare parte din țară au făcut ca service-urile de roti să fie extrem de aglomerate în aceste zile.

Vulcanizările și service-urile de roți fac față cu greu solicitărilor celor care doresc trecerea la pneurile de iarnă.

Odată cu primele semne ale iernii, șoferii trec la schimbarea anvelopelor pt iarnă, service-urile auto sunt f aglomerate iar unele lucrează chiar si non stop. Un schimb mediu costa cam 120-140 lei.

Șoferii spun că repetă operațiunea schimbării cauciucurilor iarnă de iarnă și că se simt mult mai în siguranță conducând în sezonul rece cu anvelope potrivite.

Proprietarii de vulcanizări spun că au mărit programul la 24 de ore din 24 pentru a putea face față solicitărilor, iar șoferii sunt nevoiți să aștepte ore bune până le vine rândul.

Patron vulcanizare: „Cum vine vremea rea, cum se face aglomerație, apoi când e soare se mai liniștește lumea. Noi facem față cu greu, chiar dacă lucrăm non stop. Cam 20 de minute durează un schimb”.

În ciuda aglomerației de la vulcanizări, un studiu YouGov arată că doar 56% dintre șoferii români văd o prioritate în schimbarea pneurilor cu cele de iarnă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE