Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă cere coaliției o decizie în cazul comasării alegerilor. ”Subiectul trebuie încheiat odată”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că liberalii nu au venit cu propunerea de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, ci ”propunerea inițială” a fost ca localele să aibă loc în aceeași zi cu prezidențialele. De asemenea, fostul premier consideră că subiectul comasării ”trebuie încheiat odată ca să ne putem să ne ocupăm de treburile administrative”.

Întrebat dacă există riscul ca PNL să ajungă pe locul trei în preferințele electoratului dacă nu vor fi comasate alegerile europarlamentare cu cele locale, Nicolae Ciucă a afirmat că ”electoratul este cel care decide”.

”Nu ne-a fost și nu este niciodată teamă și nu are de ce să ne fie teamă. Electoratul este cel care decide, motiv pentru care trebuie să venim și să ne prezentăm în fața electoratului cu tot ceea ce am făcut, cu tot ceea ce vom face și la sfârșit electoratul să decidă”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Comasarea europarlamentarelor cu localele, la schimb cu susținerea unui candidat PSD la Cotroceni. Răspunsul lui Ciucă

”Nu noi am venit cu propunerea pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu locale și nu este vorba despre a face favoarea cuiva. Nu este vorba despre a discuta despre alegerile prezidențiale acum”, a precizat fostul premier liberal.

În opinia lui Ciucă, comasarea ar putea o ”măsură bună astfel încât să nu avem aproape în fiecare lună campanie electorală și alegeri”.

”Noi am venit cu propunerea de eficientizare a întregii jumătăți de an când se vor desfășura cinci etape electorale, cu prezidențialele turul doi, și atunci am considerat că poate fi o măsură bună astfel încât să nu avem aproape în fiecare lună campanie electorală și alegeri.

În a doua jumătate a anului, propunerea inițială a fost locale cu prezidențiale, ca să poată să aibă relevanță și proiectul de lege care se află acum în Parlament în care președintele poate fi ales cu până la 90 de zile înainte de expirarea termenului”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Mai mult, liderul PNL a dat de înțeles c-ar vrea ca subiectul comasării alegerilor să fie tranșat de coaliția de guvernare.

”Nu este vorba despre cât timp alocăm noi, ci este vorba că subiectul trebuie încheiat odată ca să ne putem să ne ocupăm de treburile administrative și să iasă din spațiul public această dezbatere”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE