Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum se vede comasarea alegerilor la Sectorul 2. Radu Mihaiu: Din punctul meu de vedere este o prostie

Joi, liderii PSD şi PNL nu au ajuns la o concluzie finală în privinţa comasării alegerilor, în urma şedinţei de coaliţie desfăşurată la Palatul Victoria. Amintim că în spațiul public au fost lansate două ipoteze privind comasarea alegerilor. O primă variantă se referă la comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, în vara acestui an, în timp ce a doua variantă se referă la comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale în iarna acestui an.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din partea USR, a vorbit la Euronews România despre comasarea alegerilor. În viziunea acestuia, demersul reprezintă „o prostie”.

„Candidez pentru Sectorul 2. Am multe proiecte pe care le-am început, am o viziune de dezvoltare și continuăm munca începută. Din punctul meu de vedere important e că noi ne facem treaba. În Sectorul 2 au început să se schimbe lucrurile semnificativ. Comasarea alegerilor este din punctul meu de vedere o prostie. Cred că într-o Românie modernă nu putem avea un partid-stat așa cum și-ar dori unii, nu putem să avem exclusiv PSD care să controleze toate primăriile, să controleze și Parlamentul și Guvernul, așa cum și-ar dori unii pentru 100 de ani. USR este aici pentru a fi adversarul PSD peste tot și o să vadă că vom câștiga”, a spus Radu Mihaiu.

Întrebat ce efecte ar produce comasarea alegerilor la Sectorul 2, Radu Mihaiu a spus că un astfel de demers ar produce multă confuzie.

„Din punctul meu de vedere ar produce multă confuzie. Înseamnă că nu se va discuta aproape deloc despre o campanie europarlamentară și este nevoie să vorbim despre ce se întâmplă în Parlamentul European, și se va vorbi aproape exclusiv de o campanie locală. Este foarte greu să corelezi cele două campanii și e foarte greu pentru oameni să înțeleagă acest mesaj diferit”, a spus Radu Mihaiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE