Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miss Franța 2024 este prima femeie din istoria de 100 de ani ai concursului care a apărut cu părul scurt

Eve Gilles crede că marele său premiu este, de fapt, o „victorie pentru diversitate” și că „apără valorile femeilor puternice”, scrie Euronews.com.

„Nimeni nu vă poate spune cine ar trebui să fiți”, i-a spus ea publicului.

După victoria ei de sâmbătă, ea a adăugat: „Ne-am obișnuit să vedem domnișoare frumoase cu părul lung, dar am ales un look diferit, cu părul scurt. Fiecare femeie este diferită, toate suntem unice”.

Miss Franța vrea ca copiii, în special fetele, să studieze matematica și științele

Gilles, care studiază matematică și statistică la facultate, a reprezentat regiunea nordică a Franței, fiind a patra concurentă din regiune care a câștigat în ultimii 10 ani.

În zona de social media, Eve Gilles a primit mai multe critici, fiind comparată cu alte concurente care aveau „părul lung și frumos”.

„Oamenii care mă critică pentru părul meu nu mă deranjează, pentru că îmi pot schimba înfățișarea oricând”, a declarat Gilles pentru cotidianul francez Le Parisien, într-un interviu după victoria ei. „Mi-am ales tunsoarea, dar nu mi-am ales corpul. Nu înțeleg cum poate cineva să critice o persoană pentru ceva ce nu poate schimba.”

Gilles vrea ca copiii, în special fetele, să studieze matematica și știința: „Pentru mine, există o problemă cu modul în care este predată matematica”, a spus ea pentru postul francez TF1.

„Lor li se spune că matematica este complicată, că este grea. Nu! Ar trebui să le spui că este o provocare, pentru care trebuie să găsească o soluție. Această idee ar putea schimba întreaga dinamică!”.

Reguli schimbate pentru concursul de miss

Anul acesta a fost a doua ediție a concursului Miss Franța de când regulile au fost schimbate, pentru a permite o mai mare diversitate a concurentelor.

Limita de vârstă, la 24 de ani, a fost eliminată. Candidatelor li se permite să se căsătorească, să aibă copii și tatuaje vizibile. Competiția este deschisă și persoanelor trans încă din 2019.

„Vreau să fiu o femeie puternică, vreau să-i fac pe oameni să realizeze că indiferent de unde începi, indiferent de calea pe care o urmezi, îți poți atinge obiectivele”, a spus Gilles. „Vreau să le arăt oamenilor că femeile sunt diverse, că toate suntem frumoase, că toți suntem diferiți și unici. Nu sunt unică datorită părului meu, sunt unică pentru că sunt Eve.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE