Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regizoarea filmului Barbie, Greta Gerwig, va prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes, ediția a 77-a

Greta Gerwig a fost aleasă ca președinte al juriului pentru ediția a 77-a a Festivalului de Film de la Cannes, conform AFP. Ea e una dintre cele mai în vogă cineaste ale momentului, iar în ultima vreme s-a remarcat prin regizarea filmului Barbie, care a doborât recordul de nominalizări la Critics Choice Awards şi va concura la 18 categorii de premii.

În vârstă de 40 de ani, Greta Gerwig este totodată actriţă şi scenaristă, iar Festivalul de la Cannes nu a mai avut o preşedintă atât de tânără de la Sophia Loren, care avea 31 de ani în 1966.

Greta Gerwig va prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes

"Ea este prima cineastă americană care îşi va asuma acest rol", au anunţat organizatorii festivalului, într-un comunicat.

"Greta Gerwig este o întruchipare atât de îndrăzneaţă a reînnoirii cinematografiei mondiale, încât această alegere este evidentă", a declarat preşedinta festivalului, Iris Knobloch.

  • Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 14 și 25 mai 2024

Greta Gerwig este prima femeie-regizor care reușește așa ceva de la Cate Blanchett, în 2018.

"Iubesc profund filmele. Îmi place să le fac, îmi place să merg să le vizionez, îmi place să vorbesc despre ele ore întregi. În calitate de cineast, Cannes a fost întotdeauna pentru mine apogeul a ceea ce limbajul universal al filmului poate să reprezinte",a declarat Greta Gerwig, într-un comunicat publicat de organizatorii festivalului.

Filmul "Barbie", lansat în această vară, a primit o mulțime de aprecieri și se află în fruntea cursei de la Globurile de Aur, acolo unde a fost nominalizat la nouă categorii.

Pelicula, care îi are pe Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile principale, a obţinut încasări de peste 1,44 miliarde de dolari în box-office-ul mondial.

Printre filmele regizate de Greta Gerwig se mai numără "Lady Bird" (2017) sau "Little Women" (2019). Ea a și jucat în aproximativ 20 de filme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE