Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai mare colecție din lume - 18.000 de păpuși Barbie: „O oglindă pentru vremurile noastre”

Bettina Dorfmann are cea mai mare colecție Barbie din lume: 18.000 de păpuși diferite, adunate de-a lungul timpului cu aceeași plăcere și aceeași intensitate. Femeia a intrat în Cartea Recordurilor.

În casa ei, în dulapuri cu pereți din sticlă și într-o rânduială numai de ea știută, Bettina Dorfmann a așezat în picioare numeroasele păpuși cu pantofi cu toc și ochi mari, albaștri.

Colecționara are 62 de ani și provine din Germania. Ea a primit în dar prima ei Barbie pe când avea cinci ani, iar în 1993 s-a pus serios pe treabă și a decis să le colecționeze. O păpușă rară din colecția ei este chiar din prima serie Barbie, lansată în 1959.

„Îmi plac păpușile Barbie pentru că m-am jucat cu ele în copilărie, iar aceea a fost o perioadă de fericire pentru mine”, a povestit Bettina Dorfmann pentru Guiness World Records.

Când nu are expoziții cu păpușile ei sau când nu scrie cărți despre ele, Bettina repară cu mare drag, contra cost, tot felul de jucării.

„În anii 90 am început să-mi repar păpușile și să cumpăr piese de schimb pentru ele, cum ar fi brațe și picioare. Am făcut-o pentru mine pentru că îmi place să repar jucării. Colecționarii de la târguri de jucării au început să mă întrebe dacă îi pot ajuta și pe ei cu păpușile lor Barbie, să le refac părul sau machiajul”, a mai spus colecționara.

Foarte multe persoane sunt acum interesate de colecția colosală de Barbie a Bettinei Dorfmann, care numără 18.000 de astfel de obiecte, de mărimi, naționalități și meserii diferite, potrivit Euronews. Din colecție nu lipsesc, evident, nici câteva păpuși Ken.

Barbie este o oglindă pentru vremurile noastre. Prin ea, putem vedea cum s-a schimbat lumea – inclusiv carierele femeilor din anii ‘50 până în prezent”, a mai spus Bettina Dorfmann.

Păpușa Barbie a ieșit pe piață în 1959, lansată de compania Mattel.

Acest mare interes față de păpușile Mattel vine acum după o perioadă îndelungată de vânzări modeste. Este așa numitul „efect Barbie”, de după lansarea din acest an a blockbusterului „Barbie”, regizat de Greta Gerwig.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE