Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Afacerilor de Interne, viral pe TikTok. Clipurile despre legislația rutieră au milioane de vizualizări

Ministerul de Interne a devenit viral pe TikTok, deși are cont de doar jumătate de an pe platforma de divertisment. Fanii urmăresc filmulețele în care polițiștii explică legislația rutieră. Acestea au milioane de vizualizări, iar majoritatea utilizatorilor sunt adolescenți. Sociologii spun că în spate se află nevoia de informare.

Cel mai urmărit clip de pe contul Ministerului de Interne are trei milioane de vizualizări și oferă infromații despre purtarea centurii de siguranță.

Polițist: „Dacă ești pasager într-un autovehicul, centura de siguranță nu este opțională. Purtarea centurii de siguranță este obligatorie pentru pasagerii din spate, la fel pentru pasagerul din dreapta față și pentru șofer. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 290 de lei și 435 de lei, amenda pe care o primește pasagerul și nu șoferul.”

Legislația rutieră, la mare căutare pe TikTok

Prezentarea regulilor rutiere și a sancțiunilor au strâns peste două milioane de vizualizări fiecare. Echipa care se ocupă de conținut pornește de la sesizările oamenilor, de întrebările lor.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt, Brigada Rutieră București: „Încercăm să transmitem un mesaj cât se poate de explicit. Toate acele informații sunt de interes public pentru toți participanții la trafic. Costurile sunt minime. Este vorba despre resursa umană, despre partea de dotare tehnică a MAI.”

Sociologii spun că oamenii au nevoie de informații corecte mai mult decât oricând, în contextul în care platformele social-media generază de multe ori conținut neverificat, care generează temeri.

Alexandru Pleșea, sociolog: „Au și un mare beneficiu și anume îi pune în alertă pe oameni să consume din media și social media ceea ce poate fi numit prevenire, iar aici MAI își face foarte bine treaba. Frica generează vigilență, iar vigilența naște atenție. Cei care privesc aceste video-uri, devin vigilenți petrnu viitorul lor.”

Platforma TikTok are peste un miliard de utilizatori în întreaga lume. Estimările unei companii de consultanță arată că, în România, la începutul acestui an erau peste șase milioane de utilizatori TikTok cu vârsta de peste 18 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE