Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Croială slim și culori ca-n America. Noua uniformă a Poliției Române, contestată deja de sindicate

Poliția Română își schimbă uniforma. Va fi mai slim și de o culoare apropiată de cea americană. Sindicatele din Poliție nu sunt însă deloc impresionate. Din contră: vorbesc despre calitate proastă și costuri uriașe.

Mai mult decât atât, Sindicatul Europol atrage atenția și asupra unor prețuri nejustificat de mari plătite pentru noile uniforme.

Anunțul a fost făcut pe Social Media, într-un mod inedit: un fel de prezentare de modă.

Clipul postat pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române a strâns 1.3 milioane de vizualizări, 2.500 de comentarii și aproape 2.000 de distribuiri.

Marian Godină, polițist influencer de la noi din țară, a comentat: „Faină! De unde îmi pot cumpăra una?”

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursă foto: Captură foto Facebook/ Poliția Română

Uniformele polițiștilor în SUA

Poliția Română susțin că materialele din care sunt făcute sunt exact ce au nevoie polițiștii

De partea cealaltă, Poliția Română susține că materialele din care sunt făcute noile uniforme sunt exact ce au nevoie polițiștii și sunt suficient de rezistente. Cât despre costuri, acestea s-ar ridica la echivalentul normei de echipare a unui polițist într-un an, adică aproximativ 2.500 de lei.

„Materialele din care sunt compuse articolele de uniformă sunt cele care să răspundă nevoilor polițiștilor: să fie rezistente, să ofere un confort termic polițiștilor, în funcție de condițiile meteo în care își desfășoară activitatea, să corespundă realităților sociale. Cu privire la cât costă o uniformă este echivalentul normei de echipare de care beneficiază un polițișt de-a lungul unui an de zile, undeva la 200 și ceva de lei pe lună, deci putem vorbi de 2.500 de lei cu aproximație”, a precizat Poliția Română pentru Europa FM.

Noua uniformă va fi aceeași pentru toți polițiștii care lucrează în stradă. Până acum, doar cadeții au primit haine noi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE