Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Măsuri de siguranță la Massif. Peste 12 mii de participanți în a doua zi a festivalului de la Poiana Brașov

În timp ce unii se distrează, alții veghează pentru siguranța și buna desfășurare a festivalului Massif din Poiana Brașov. Și nu vorbim de câteva persoane, ci de câteva mii de reprezentanți ai MAI, organizatori, voluntari și firme de pază. În plus, tot perimetrul festivalului este supravegheat video dintr-un centru de comandă, iar câini special antrenați sunt plimbați regulat pentru a detecta posibile substanțe interzise. Peste 12.000 de persoane au luat parte la cea de-a doua zi a festivalului.

Cățelușa Meda, de rasă Ciobănesc German, are șase ani și a fost antrenată special pentru detectarea drogurilor sau a altor substanțe interzise. Este unul dintre câinii speciali care patrulează frecvent perimetrul festivalului Massif din Poiana Brașov. 

Jenel Ecobici, agent șef principal: ”Este adusă pentru a identifica autori ai unor infracțiuni de stupefiante sau de droguri de mare risc. Are o misiune de căutare.”

Tot misiuni de căutare au și polițiștii infiltrați printre oameni în zonele cele mai aglomerate și nu numai. 

Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov: ”Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov a alocat forțe din diferite structuri operative. Vedem o bună parte dintre polițiști îmbrăcați în uniformă, dar avem și polițiști care nu se află în uniformă prin natura activității pe care o desfășoară.” 

De altfel, toți cei care vin la festival sunt urmăriți cu atenție și dintr-un centru de comandă special amenajat. 

Silviu Fărcaș, comandat Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov: ”De aici putem vedea imagini în timp real cu accesul în festival, cu controlul care se execută la punctele de acces, imagini de la toate scenele, din corturi. Suntem semnalați cu privire la toate incidentele care apar în timpul desfășurării și în zona festivalului și suntem în măsură să dispunem măsuri în cel mai scurt timp.”

Cea de-a doua zi de Massif a adunat peste 12.000 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE