Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu, despre candidatul la Primăria Capitalei: ”O să vedem din sondaje ce își doresc românii. Ar fi o catastrofă să continue Nicușor Dan”

Marcel Ciolacu a vorbit despre candidatul la Primăria Capitalei, invitat într-o emisiune televizată. Premierul a precizat că vor fi comandate sondaje la nivelul ambelor partide, PSD și PNL, ca să afle ce își doresc „cu adevărat” bucureștenii și că ar fi o „catastrofă” ca Nicușor Dan să mai ia un mandat.

Ciolacu: ”Ar fi o catastrofă să continue Nicușor Dan”

Faptul că PSD București o susține pe Firea pentru a candida la Primăria Capitalei la alegerile locale 2024 nu înseamnă că ea este și candidatul coaliției, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, premierul României: „Nu... Noi vorbim despre Capitala României. PNL are un președinte pe București. Întotdeauna, președinții de organizații își asumă și candidatura, la locale, în cazul în care nu ai un primar în funcție. Bun. Domnul Burduja își va asuma candidatura din partea PNL, așa am înțeles eu. Doamna Gabriela Firea își asumă candidatura din partea PSD.

Cum ajungeți la unul dintre ei?

Marcel Ciolacu: Este normal să vedem compatibilitatea electoratului - și al PNL, și al PSD. De-abia am luat decizia politică. Se va vedea în următoarea perioadă. Am hotărât, în coaliție, ca fiecare partid să facă sondaje cu câte o casă de sondare și să vedem ce își doresc cu adevărat românii. Mai mult, să venim fiecare și cu un alt candidat pentru funcția de Primar General, să vedem unde ne întâlnim la mijloc. Presupun că în următoarea săptămână, două, se va lua această decizie”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

„Nu e independent. Va fi o persoană de la PSD sau de la PNL, care va candida pentru această funcție, cea care va fi cea mai compatibilă. Dacă eram atotștiutor, nu mai stăteam să facem sondaje. E normal întâi să vedem...”, a mai spus premierul.

„Din punctul meu de vedere, dacă PSD vine cu doamna Firea, dacă PNL vine cu domnul Burduja și fiecare ne susținem candidatul, în acel moment, statistic vorbind, primarul în funcție are cele mai multe șanse. De aceea, și eu cred că ar fi catastrofă pentru București ca să continue cu Nicușor Dan la Primăria Generală”, a mai spus Ciolacu, despre o eventuală continuitate a lui Nicușor Dan la șefia Primăriei Capitalei.

De altfel, actualul primar general al Capitalei conduce în intențiile de vot ale bucureștenilor. Potrivit unui sondaj CURS, acesta ar fi votat de 36% dintre alegători, fiind urmat de Gabriela Firea, iar Cristian Popescu Piedone ar fi votat de 1 din 10 bucureșteni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE