Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expert: Coaliția are alte intenții. Dacă PSD-PNL o voiau pe Firea la Primăria Capitalei, ea era deja candidat

Cristian Hrițuc, fost consilier prezidențial și actual consultant politic, a declarat la Euronews România că nu crede, în momentul de față, că Gabriela Firea, susținută de PSD București la Primăria Capitalei, are prea multe șanse să devină Primarul General al Bucureștiului. Și a explicat și de ce.

„Dacă PSD-PNL o voiau pe Firea la Primăria Capitalei, ea era deja candidat”

E prima dată în istoria alegerilor când nu avem un candidat la Primăria Capitalei, cu două luni înainte de campanie

PSD și PNL și-ar dori un candidat comun la Primăria Capitalei, atât că Gabriela Firea nu pare să fie neapărat în cărți, crede Cristian Hrițuc.

Cristian Hrițuc, consultant politic: „În acest moment, Gabriela Firea are strict susținerea organizației de București, iar din punct de vedere procedural, aceasta e o primă etapă. (...) Avem o negociere PNL-PSD și informații multe pe surse, care ne arată că fiecare partid testează și alți lideri. Pe domnul Piedone l-aș pune puțin separat, pentru că nu face parte din jocul mare. El fiind al PUSL, ar putea fi un element de negociere în plus, să zicem un berbec folosit de Voiculescu într-o negociere mai mare sau chiar se gândește, cu adevărat, să candideze la Primăria Capitalei.

În acest moment, conducerile PNL-PSD au alte intenții. Dacă cele două conduceri voiau să meargă pe Gabriela Firea, Firea astăzi candidat. Și vă zic și de ce. Cred că e pentru prima oară în istoria alegerilor de la PMB când, înainte cu două luni de campanie, da - în iunie vor fi alegerile locale, pe 9 mai începe campania electorală - înainte cu două luni nu avem candidat. Dacă mai pun în ecuație și rezultatele sondajelor, eu pot să afirm că, la ora asta, șansele Gabrielei Firea de a fi candidatul PSD-PNL în București sunt sub 10% (...)”.

Orice lider sănătos la cap, dacă avea candidatul, la ora asta îl punea pe masă. Pentru că - repet - suntem cu două luni înaintea de începerea campaniei”, a reiterat acesta.

Cristian Hrițuc, consultant politic: „Cred că nici Burduja nu are această calitate de a fi desemnat candidat. Nu poate câștiga nici el și se vede în sondaje. Aici mai trebuie să ținem cont de un lucru: PSD și PNL și-au propus o miză mare, adică vin cu o listă comună la europarlamentare. Venind cu o listă comună la europarlamentare, vor să dea un anume semnal. Pentru PSD-PNL, bătălia de la București este extrem, extrem de importantă pentru că întotdeauna Primăria Capitalei captează atenția întregului electorat. La bătălia de la Capitală toată lumea se uită. Și omul din Deva, și omul din Bacău se uită să vadă dezbaterea de acolo. Bucureștiul are un bazin de voturi enorm, raportat la ce e în țară. PNL și PSD nu își permit acum să piardă această bătălie. Nici Gabriela Firea, nici Burduja - la momentul ăsta, așa cum arată cercetările sociologice - nu sunt în stare să-l bată pe Nicușor Dan. (...) Cineva care nu a reușit să facă nici cât a făcut Nicușor Dan nu poate veni”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE